Altinget: sundhed starter nyt debatpanel

PANELDEBAT: Fem forskellige debattører står nu klar med sundhedspolitiske indlæg til Altinget: sundheds nye debatpanel. Denne gang består panelet af kendte stemmer fra forskningsverdenen, medicinalindustrien og lægelige eksperter. 

Altinget: sundhed har endnu engang samlet et nyt debatpanel bestående af aktører fra forskellige områder i det danske sundhedsvæsen.

Til trods for forskellige baggrunde og ståsteder har de én ting til fælles:

De har alle en masse på hjerte!

I de næste mange uger vil debattørerne på skift levere indlæg, holdninger og synspunkter, som alle centrerer sig omkring sundhedsområdet i Danmark. 
Du er som læser altid velkommen til at deltage i debatten – den er åben for alle. Så send gerne et indlæg eller kommentar til kamstrup@altinget.dk.

I denne omgang består panelet af aktører med rod i forskningen, sygehusvæsenet samt brancheorganisations- og foreningslivet:



Allan Flyvbjerg
Sundhedsdekan på Aarhus Universitet

Allan Flyvbjerg er dekan på det sundhedsvidenskabelige fakulitet, Health, på Aarhus Universitet og skyder som én af panelets forskerstemmer debatten i gang. Allan Flyvbjerg er uddannet speciallæge i intern medicin og endokrinologi og har en mangeårig forskerkarriere bag sig inden for diabetes og hormonforstyrrende stoffer. Han har stor erfaring med foreningslivet, da han i perioden 2000-2011 var formand for den danske Diabetesforening.

 


Tina Lambrecht

Formand for Danske Fysioterapeuter

Panelets anden deltager er formand for Danske Fysioterapeuter, Tina Lambrecht. En post, som hun har besiddet siden 2010, hvor hun på daværende tidspunkt var regionsformand for organisationen i Nordjylland. Tina Lambrecht er selv uddannet fysioterapapeut og har opnået en del af sin mangeårige erfaring på blandt andet Aalborg Sygehus. Hun indtræder i panelet med en række kæpheste i bagagen som blandt andet tidligere indsats på børneområder og bedre sammenhæng mellem det kommunale og regionale sundhedssystem.

 


Peter Jørgensen
Direktør for Industriforeningen for Generiske Lægemidler

Med afsæt i brancheforeningslivet indtræder Peter Jørgensen i panelet. Han er direktør for Industriforeningen for Generiske Lægemidler (IGL) og står dermed i front for en brancheforening, der producerer, markedsfører og sælger generiske lægemidler på det danske marked. Han har en bred erfaring inden for sundhedsområdet med blandt andet EU-repræsentationen i Bruxelles, Europa-Kommissionen og Danmarks Apotekerforening på CV’et. Som direktør for IGL beskæftiger han sig primært med strategiimplementering, interessevaretagelse og med kommunikationen til aktører i det danske sundhedsvæsen. 

 


Hanne Rolighed Christensen
Ledende overlæge på Bispebjerg Hospital

Hanne Rolighed Christensen har en bred erfaring inden for sundhedsvæsenet i kraft af sin position som ledende overlæge for klinisk farmakologisk afdeling på Bispebjerg Hospital. En funktion, som hun har varetaget i snart ti år. Hun er uddannet speciallæge i klinisk farmakologi, intern medicin og i lungemedicin og er derudover forfatter til en ph.d.-afhandling og på over 50 publikationer. Hun er medlem af RADS’ styregruppe, Lægemiddelstytrelses Lægemiddelnævn og næstformand i Region Hovedstadens Lægemiddelkomité.

 


Dorte Gyrd-Hansen
Centerleder på Syddansk Universitet

Som leder af Center for Sundhedsøkonomisk Forskning (COHERE) ved Syddansk Universitet udgør Dorte Gyrd-Hansen også en del af panelets forskerstemmer. Hun er professor i Sundhedsøkonomi og er i sin funktion som centerleder en del af et center, der arbejder med en bred vifte af sundhedsøkonomiske emner som produktivitetsanalyser, betalingsvilje samt ulighed i sundhed og adgang til sundhedsydelser. Hun indtræder i panelet med 25 års erfaring med sundhedsøkonomi og har tilbragt en årrække ved udenlandske universiteter og som forskningsdirektør ved daværende Dansk Sundhedsinstitut.

Forrige artikel Hjernesagen: Inddrag patienter i genoptræningen Hjernesagen: Inddrag patienter i genoptræningen Næste artikel Dekan: Sjældne sygdomme tilgodeses for sjældent Dekan: Sjældne sygdomme tilgodeses for sjældent
Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

En kommissionformand, en KL-direktør og en lægeformand vurderer regeringens forslag til en sundhedsreform. Bliver de kommunale medlemmer af de nye sundhedsråd mast af regionerne? Og er flytningen af to store kommunale sundhedsopgaver et af de dårligste tiltag i reformforslaget? Lyt til ret forskellige svar i denne udgave af Politisk Stuegang.