Socialdebatten sætter fokus på kontanthjælpsloftet

PRÆSENTATION: Regeringens præsentation af et nyt kontanthjælpsloft har skabt stor debat. Socialdebatten ønsker derfor at sætte fokus på emnet i den kommende måned. Læs mere her, og mød panelet.

Regeringen har præsenteret sit nye kontanthjælpsloft, der skal give en større økonomisk gevinst ved at finde et arbejde.
Men er det rigtigt skruet sammen? Og virker den slags økonomiske incitamenter overhovedet? Og hvilke sociale konsekvenser kan det få?

De spørgsmål vil Altinget: social gerne sætte fokus på den næste måned.

Mød hele panelet her:

Leif Lahn JensenLeif Lahn Jensen (S), beskæftigelsesordfører
Leif Lahn Jensen har tidligere arbejdet som havnearbejder i Aarhus Havn, hvor han også har været tillidsmand. Han har tidligere været byrådsmedlem i både Grenaa Kommune og Norddjurs Kommune. Han blev valgt ind i Folketinget for Socialdemokratiet i 2007, og udover at være sit partis beskæftigelsesordfører, er han også medlem af beskæftigelsesudvalget og Udvalget for Landdistrikter og Øer.

Finn SørensenFinn Sørensen (EL), beskæftigelsesordfører
Finn Sørensen har arbejdet som fabriks- og bryggeriarbejder. Derudover har han været formand for bryggeriarbejdernes fagforening i 18 år og fungeret som næstformand i 3F Industri og Service i 7 år. Han gik ind i politik i 2007, men blev for første gang valgt ind i Folketinget i 2011 for Københavns Storkreds. Udover at være Enhedslistens beskæftigelsesordfører, er han også ældreordfører.

Ellen LykkegårdEllen Lykkegård, gruppeformand i 3F
Ellen Lykkegårds faglige arbejde startede i 1984 som næstformand i daværende Kvindeligt Arbejderforbunds lokale afdeling i Skive. Hun blev senere formand for afdelingen, og fra 1994 til 1999 var hun ansat som distriktssekretær for Kvindeligt Arbejderforbund i det daværende Viborg amt. Sammenfattende for alle årene i Kvindeligt Arbejderforbund kan det siges, at arbejdet med kønsligestilling og ligeløn har været et gennemgående tema uanset hendes job. Fra 1999 til dannelsen af 3F i 2005 var hun ansat som forbundssekretær i Kvindeligt Arbejderforbunds hovedforbund, hvor hun primært arbejdede med de offentlige overenskomster, overenskomstfornyelse og forhandling af de faglige sager.

Jann SjursenJann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte
Ud over at være formand for Rådet for Socialt Udsatte har Jann Sjursen været generalsekretær for Caritas Danmark siden 2007. Udsatterådet er et uafhængigt rådgivningsorgan, som følger indsatsen på området for socialt udsatte, hvorfra de kan rådføre regeringen og fungere som talerør for socialt udsatte. Medlemmerne af udsatterådet er personligt udpeget af socialministeren på baggrund af deres indsigt og erfaringer med de udsatte grupper. Jann Sjursen har været formand for Kristeligt Folkeparti og har været energiminister under Nyrup. Folketingsmedlem fra 1998 til 2005.

Rasmus KjeldahlRasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår
Rasmus Kjeldahl har en ph.d. fra University College London og har i forskellige organisationer i 18 år arbejdet med at skabe politiske resultater på såvel nationalt som EU-plan. Desuden er han medstifter af klimatænketanken Concito og den etiske vagthund Danwatch. Rasmus Kjeldahl har derudover haft sæde i talrige råd, nævn og udvalg. Fra 2002 til 2013 var han direktør for Forbrugerrådet, hvorefter han tiltrådte stillingen som direktør i Børns Vilkår.

Mads Roke ClausenMads Roke Clausen, direktør i Mødrehjælpen
Mads Roke Clausen har været direktør for Mødrehjælpen siden 2006. Han har tidligere været ansat i det daværende Arbejdsministerium som hhv. fuldmægtig, taleskriver og projektleder. Som direktør for Mødrehjælpen er han optaget af, hvordan vi bedst muligt skaber trygge og udviklende rammer for gravide, forældre og børn i Danmark. I den sammenhæng har han en særlig viden om bl.a. betydningen af tidlig social indsats for unge familier og frivillighed.

Forrige artikel 3F: Meget pessimistisk kontanthjælpsloft 3F: Meget pessimistisk kontanthjælpsloft Næste artikel Ældre Sagen: Satspuljeaftale med perspektiver Ældre Sagen: Satspuljeaftale med perspektiver