Skaarup: Resocialiseringen er ikke god nok

NOTE: Samarbejdet mellem kommunerne og Kriminalforsorgen om resocialisering af indsatte er ikke godt, mener Peter Skaarup (DF).

"Når de indsatte er færdige med at afsone deres straf, skal der foreligge handlingsplaner for den enkelte. De planer ligger der langtfra altid. Og det viser sig negativt ved, at antallet af tidligere indsatte, der falder tilbage i kriminalitet, er for højt," siger Peter Skaarup.

Forklaringen skal ifølge Peter Skaarup både findes i kommunernes og Kriminalforsorgens indsats. Samarbejdet mellem kommunerne, der udarbejder planerne, og Kriminalforsorgen, der står for resocialiseringen i fængslerne, er ikke godt nok. Samtidig er der en del indsatte, der ikke ønsker en plan. Her er det kommunernes opgave at fortælle dem, at det er nødvendigt, siger Peter Skaarup. Men opgaven ligger også hos Kriminalforsorgen, mener han. For at gøre kommunernes opgave nemmere skal der tages fat om de ansatte, allerede mens de er i fængslerne.

"Man skal forsøge at tillære de indsatte færdigheder. Det gælder ikke kun faglige færdigheder, men også færdigheder såsom teamwork, forståelse for sine omgivelser og arbejdsmoral," siger Peter Skaarup.

Login