Jon Stephensen får plads i tre udvalg efter aftale med regeringen

Efter aftale med regeringen har tidligere medlem af Moderaterne Jon Stephensen nu plads i Folketingets Udenrigsudvalg, Socialudvalg og Grønlandsudvalg.

Løsgænger Jon Stephensen får nu plads i Folketingets Udenrigsudvalg, Socialudvalg og Grønlandsudvalg.

Det skriver TV 2 på vegne af Ritzau.

Uddelingen af de nye pladser sker som led i aftalen om at indgå i valgforbund med regeringen, som Jon Stephensen har indgået.

"Den aftale om valgforbund, som blev indgået for et par uger siden, indebærer, at Jon indtræder i udenrigsudvalget, socialudvalget og grønlandsudvalget," skriver Socialdemokratiets gruppeformand Leif Lahn til Ekstra Bladet.

Meldingen kommer efter, det fredag kom frem, at Moderaterne har ekskluderet 28-årige Mike Villa Fonseca på grund af hans kæresteforhold til en 15-årig.

Når Villa Fonseca vender tilbage fra sin nuværende sygemelding, har regeringen kun 87 mandater bag sig i de indenrigspolitiske spørgsmål, hvor de fire nordatlantiske normalt ikke tælles med. Det rækker reelt ikke til et flertal i Folketinget, og derfor har regeringen skulle finde mindst ét ekstra mandat udenfor SVM-kredsen.

Det er her, at Jon Stephensen har stillet sig bag regeringen – nu med tre udvalgsposter til følge.

I Udenrigsudvalget må Socialdemokratiets Flemming Møller Mortensen forlade sin udvalgspost, og i Socialudvalget erstatter Jon Stephensen Preben Bang Henriksen fra Venstre.

Stephensen meldte sig ud af Moderaterne i august 2023 efter et selvbetalt sygeorlovsforløb. Udmeldelsen kom efter en række negative historier om folketingsmedlemmet, der blandt andet havde sendt upassende beskeder til en 19-årig partifælle og angiveligt forfalsket et bestyrelsesmedlem fra teatret Aveny-T's underskrift.

{{toplink}}

Forrige artikel Læringsprogram for børn i udsatte positioner modtager Unicefs Børnepris Læringsprogram for børn i udsatte positioner modtager Unicefs Børnepris Næste artikel FOA's forbundsformand genvalgt ved kongres FOA's forbundsformand genvalgt ved kongres