Center tager kampen op mod menneskehandel

NOTE: Det nye center mod menneskehandel skal fungere som koordinator for de sociale organisationer og vidensindsamler på området.

"Centeret skal koordinere NGO'ernes indsats på området. Samtidig er forventningen, at der bliver skabt et øget samarbejde mellem politiet og de fire ministerier, der hører til området. Og at centeret skal bruges til at opsamle den viden der er på området, så indsatsen bliver mere ensartet end den har været tidligere," forklarer Ole Thomsen faglig leder for centeret.

En af de opgaver centeret allerede har haft og som er symptomatisk for det arbejde centeret vil komme til at udføre er at etablere kontakt mellem politi og sociale organisationer forud for en razzia på flere bordeller, fortæller Ole Thomsen. Samarbejdet og lignende samarbejder kan medvirke til, at der er mulighed for straks at tage hånd om de kvinder, der er handlet.

Udover at være til hjælp for organisationer har centeret også oprettet en hotline, hvor de mennesker, der er udsat for handel kan ringe til og få hjælp.

Login