SF: Jobfirma lader svage i stikken

NYHED: En udlicitering af Køge Jobcenter kan komme til at gå ud over de svages mulighed for job, frygter SF's arbejdsmarkedsordfører.

Hos SF er man skeptiske over for udsigterne i Køge Kommune. Her skal byrådet i næste uge tage stilling til, om et privat firma skal overtage driften af halvdelen af Køge Jobcenter. SF's arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen frygter, at firmaet vil mangle økonomisk incitament til at hjælpe de svageste ind på arbejdsmarkedet.

"Hvis man er et privat firma og skal have en forretning ud af det, så vil der være en stor tilbøjelighed til at fokusere på dem, der er lette at få i arbejde. Og så vil de andre grupper blive ladt i stikken. Hvis firmaet får halvdelen af det kommunen sparer ved at få de ledige i arbejde, så vil det pege i den retning. Men det afhænger selvfølgelig af aflønningsformen," siger Eigil Andersen.

Firma deler lige over med kommune
Det private firma Agens får et drifttilskud, der svarer til de omkostninger, de har ved at drive halvdelen af jobcenteret. På samme måde får de også del i det overskud Køge Kommune måtte få, hvis borgerne kommer i arbejde.

Login