Vestager er forsigtig optimist

PROGNOSE: Skønnet for væksten i år nedjusteres til 0,5 procent. Til gengæld vil bruttoledigheden falde med 8.000 personer. Det fremgår af Økonomisk Redegørelse, som økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) har offentliggjort mandag.

"Der er baggrund for en meget forsigtig optimisme."

Det sagde økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) ved et pressemøde mandag formiddag, hvor hun præsenterede Økonomisk Redegørelse.

Redegørelsen indeholder regeringens vurdering af den økonomiske udvikling i Danmark og en prognose for dansk økonomi.

Skønnet for væksten i 2013 nedjusteres til 0,5 procent i forhold til skønnet i december, hvor man forventede en vækst på 1,2 procent i år. Nedjusteringen af væksten skyldes ifølge regeringen, at 2012 sluttede meget svagt. Forventningen er dog fortsat, at Danmark vil få en vækst på 1,6 procent næste år.

I Økonomisk Redegørelse er der godt nyt for de ledige, hvis regeringens forventninger holder stik. Skønnet er, at bruttoledigheden vil falde med 8.000 personer i år til 154.000 og næste år yderligere med 9.000 til 145.000.

Læs hele Økonomisk Redegørelse her.
 

Forrige artikel Rekordstor afstand mellem Løkke og Thorning Rekordstor afstand mellem Løkke og Thorning Næste artikel Danskerne: Kommuner skal frede ældre Danskerne: Kommuner skal frede ældre