Ugen i dansk politik: Regeringen fremlægger hjemløseudspil, og Nye Borgerlige holder årsmøde

Social og ældreminister Astrid Krag (S) præsenterer regeringens hjemløseudspil. Nye Borgerlige holder årsmøde. Og forsvarsministeren skal redegøre for, om hun har blandet sig i forskeres udtalelser. Få overblikket over ugen i dansk politik. 

Velkommen til en ny og indholdsrig uge i dansk politik.

Ugen byder blandt andet på samråd med sundhedsministeren om manglende besvarelse af alarmopkald, og forsvarsministeren skal redegøre for, om hun til hver en tid har overholdt principperne om armslængde til uafhængige forskere

Mandag

  • Social og ældreminister Astrid Krag (S) præsenterer mandag regeringens hjemløseudspil og løfter her sløret for, hvordan regeringen vil nedbringe antallet af hjemløse. Også Vibe Klarup, formand for Rådet for Socialt Udsatte, vil deltage i fremlæggelsen, ligesom også hjemløse borgere vil holde taler.

Tirsdag

  • Rigsretssagen mod Inger Støjberg fortsætter i sagen om ulovlig adskillelse af asylpar. Her vil der være afhøringer af vicedirektør Anni Fode, forhenværende presse- og kommunikationsrådgiver Sarah Andersen, chefkonsulent Margit Sander Rasmussen og kontorchef Anette Görtz.
  • Klokken 13 er der møde i folketingssalen. Her skal der blandt andet behandles forforslag om etablering af National enhed for Særlig Kriminalitet.
  • Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) er klokken 14:30 i samråd, hvor han er blevet bedt om at redegøre for vilkårene for flygtninge på udrejsecenter Kærshovedgård.
  • Folketingets Sundhedsudvalg har tirsdag indkaldt sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i samråd. Her skal ministeren redegøre for problemerne med alarmopkald, som ikke besvares på 112-vagtcentralen. En sag, som Berlingske har afdækket.

Onsdag

  • Rigsretssagen mod Inger Støjberg fortsætter, og så er der høring i Børne- og Undervisningsudvalg om omfanget og årsagerne til chikane, trusler om vold og fysisk vold i grundskolen.
  • Dagen byder også på åbent samråd i Kulturudvalget om Radio Loud. Her skal kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) redegøre for, hvorvidt hun mener, at Radio Loud lever op til betingelserne i sendetilladelsen, og om bevillingen bør fortsætte.
  • Onsdag er også forsvarsministeren indkaldt til samråd. Her skal hun redegøre for, om hun til alle tider har holdt armslængde til uafhængige forskere og eksperter på forsvarsområdet, og hvorvidt hendes ministerie har været i kontakt med Forsvarsakademiet vedrørende ekspertudtalelser.
  • Skal minkavlerne have mulighed for at starte deres op igen, efter at deres dyr sidste år blev krævet aflivet i kampen mod coronasmitte? Det spørgsmål er på dagsordenen, når fødevareminister Rasmus Prehn (S) deltager i samråd i Miljø- og Fødevareudvalget.
  • Onsdag eftermiddag er der spørgetid i Folketingssalen. Her vil ministrene besvare spørgsmål, de har modtaget fra medlemmer af Folketinget.
  • Den seneste tids sager om forurening med PFOS fra brandskum har fået Miljø- og Fødevareudvalget til at indkalde miljøminister Lea Wermelin (S) og sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i samråd. Udvalget vil vide, hvilke miljømæssige tiltag, der skal iværksættes, samt hvad regeringen vil gøre for at undgå, at flere borgere kommer til at indtage det sundhedsskadelige stof.

Torsdag

  • Rigsretssagen mod Inger Støjberg fortsætter. Her vil der være afhøring af forhenværende chefkonsulent Jens Vikner, kommitteret Nina Holst-Christensen og klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.
  • Også Minkkommissionen holder afhøringer torsdag. Her afhøres Carsten Kjær Joensen fra Erhvervsministeriet, Katrine Kaldahl, daværende Sundheds- og Ældreministerium, Michael Dithmer fra Erhvervsministeriet og Anne-Mette Lyhne Jensen fra Justitsministeriet.
  • Om formiddagen bliver en række lovforslag behandlet i folketingssalen. Det gælder blandt andet et forslag om forbud mod betaling for vælgererklæringer samt flere love indenfor energi- og boligområdet.
  • Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) er i samråd om minimumsnormeringer. Her er udvalget interesseret i, hvordan ministeren forholder sig til, at der i en række kommuner ikke er ansat en ekstra uddannet pædagog, siden aftalen om minimumsnormeringer blev vedtaget.
  • Erhvervsminister Simon Kollerup (S) skal i samråd forklare, hvorfor regeringen har besluttet ikke at følge indstillingen fra Det Systemiske Risikoråd om et statsligt indgreb på boligmarkedet.
  • Og i Sundhedsudvalget er sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i samråd, hvor han er blevet bedt om at redegøre for, hvordan regeringen vil nedbringe ventetiderne for børn og unge i psykiatrien. 

Fredag

  • Rigsretssag mod Inger Støjberg fortsætter fredag. Her skal retten afhøre kontorchef Jonas From Soelberg og forhenværende direktør for Styrelsen for International Rekruttering og Integration Kasper Højvang Kyed.
  • Også Minkkommissionen fortsætter afhøringer i sagen om manglende lovhjemmel til aflivning af alle mink.
  • Derudover er der møde Folketingssalen, hvor der blandt andet skal behandles lovforslag om datadrevet kontrol med fødevarer.

 Lørdag

  • Nye Borgerlige holder årsmøde i DGI-huset i Vejle.
  • Folkebevægelsen mod EU holder landsmøde i Aarhus.

Forrige artikel Verdensmålsambassadør Lina Nilsson kalder sig ungdommens ombudsmand Verdensmålsambassadør Lina Nilsson kalder sig ungdommens ombudsmand Næste artikel Dagens overblik: Det kan tage 50 år at rydde op efter Forsvarets forurening, og flertal for velfærdslov smuldrer Dagens overblik: Det kan tage 50 år at rydde op efter Forsvarets forurening, og flertal for velfærdslov smuldrer