Uffe Elbæk har meldt sig ud af Radikale

AFSKED: Tidligere kulturminister Uffe Elbæk har brudt forbindelsen til sit parti, Radikale, og er nu løsgænger i Folketinget. Beslutningen bunder i et ønske om at kunne ytre sig og handle friere.

Tidligere kulturminister Uffe Elbæk har valgt at forlade Radikale for at blive løsgænger i Folketinget.

Han begrunder sin beslutning med frustration over at skulle agere inden for partiets rammer:

"Gennem de sidste tre-fire måneder har jeg haft sværere og sværere ved at kunne stå inde for den måde at være politiker på. Det har været en dyb personlig frustration ikke at kunne kalde en skovl for en skovl og en spade for en spade," skriver han på sin Facebook-profil og uddyber:

"Hvis jeg så alligevel gjorde det, som eksempelvis i sagen om Edward Snowden, eller da jeg kritiserede først Bjarne Corydon og bagefter Henrik Sass Larsens lovprisning af konkurrencesamfundet, har det naturligt nok skabt irritation i den radikale gruppe.

Så meget, at min gruppeformand flere gange har måttet markere overfor mig, at mine solo-udmeldinger ikke var særligt politisk smarte og at de skabte en voksende irritation hos mine radikale kollegaer."

På sin Twitter-profil kommenterer Radikales leder, Margrethe Vestager, beslutningen:

"Uffe siger farvel til Radikale Venstre for at blive partipolitisk fri. Det tager jeg til efterretning - tror også vi vil samarbejde fremover."

Uffe Elbæk blev medlem af Folketinget i 2011 og samtidig kulturminister i regeringen Helle Thorning-Schmidt. I december 2012 trak han sig som kulturminister som følge af beskyldninger om sammenblanding af interesser. Rigsrevisionen frikendte ham i marts 2013 for at have været inhabil.

 

Forrige artikel Regeringspartierne ønsker elevmåltal for erhvervsuddannelserne Regeringspartierne ønsker elevmåltal for erhvervsuddannelserne Næste artikel Per Christensen er ny 3F-formand Per Christensen er ny 3F-formand