TV: Staten skal passe på med udlicitering af it-systemer

Toke Kristiansen/Altinget.dk

Anders Kjærulf, it-ekspert og journalist på Radio24syv. 

INTERVIEW: It-ekspert og radiovært Anders Kjærulf vurderer regeringens udspil om at rydde op i statens it-systemer. Han advarer mod at fortsætte udviklingen med at udlicitere statens it-opgaver. Se hele interviewet her.

Søndag aften sagde minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V), at hun vil starte en oprydning i statens it-systemer. 

I den forbindelse udkom et såkaldt kasseeftersyn af statens it-projekter, som viste at "der findes cirka 430 it-systemer, der vurderes som kritiske for statens virke eller for samfundet som helhed".

"Det vurderes endvidere, at over 150 it-systemer har en utilstrækkelig systemtilstand," lyder det i rapporten.  

Anders Kjærulf, som er vært programmet Aflyttet på Radio24syv, beskæftiger sig med området på daglig basis, og det bekymrer ham, at der med rapporten kan blive lagt op til yderligere udlicitering af it-systemerne.

Det har nemlig ikke været særligt succesfuldt tidligere, lyder det. 

Se hele interviewet ovenfor.

Forrige artikel Per Stig: Det kan Samuelsen gøre ved Trumps indrejseforbud Per Stig: Det kan Samuelsen gøre ved Trumps indrejseforbud Næste artikel Efter regeringsdannelse: Ingen gevinst til Løkke Efter regeringsdannelse: Ingen gevinst til Løkke