Thulesen Dahl vil i regering med Venstre

GRUNDLOVSDAG: Dansk Folkepartis formand gjorde det i sin grundlovstale klart, at han nu går til valg på at komme i regering med Lars Løkke og Venstre. 

Kristian Thulesen Dahl har tidligere erklæret sig parat til at gå i regering, hvis hans parti får en vis opbakning ved næste folketingsvalg. Og da han tirsdag holdt grundlovstale ved Lykkesholm Slot i Ørbæk på Fyn, slog han fast, at det er den plan, partiet nu arbejder efter. 

"Vi går til valg på, at nok kan Lars Løkke Rasmussen fortsætte som statsminister med vores opbakning, men det bliver for en nysammensat regering. Og hvis danskerne vil give os opbakning, vil vi gøre det klart, at vi er parate til at gå med i regering. Parate til at styre Danmark fremad fra regeringskontorerne," sagde DF-formanden og høstede klapsalver fra dele af publikum.

Meldingen kommer dagen efter, at Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, mandag aften bekendtgjorde, at hun går til valg på en ren S-regering.

Thulesen: Regeringssamarbejde med S kræver langt tilløb
Dermed er R ude af billedet som potentiel regeringspartner, og S satser på at føre udlændingepolitik med DF og Venstre, mens partiet vil føre velfærds- og klimapolitik med sine traditionelle støttepartier R, SF, Enhedslisten og Alternativet.

Men selv om Dansk Folkeparti er glad for nyheden om, at De Radikale bliver sat uden for indflydelse på udlændingepolitikken, har partiet ikke tænkt sig at pege på Mette Frederiksen som statsminister. Det siger Kristian Thulesen Dahl til DR.

"Det er klart, at det er meldinger som denne, vi har brug for, for at et regeringssamarbejde mellem Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti rykker tættere på. Men det er også vigtigt for mig at sige, at det ikke ligger lige om hjørnet. Det kræver et langt tilløb, hvor man bygger et tillidsfuldt samarbejde op over mange år," siger han. 

 

Forrige artikel Fik du hørt partiledernes grundlovstaler? Få hovedpointerne her Fik du hørt partiledernes grundlovstaler? Få hovedpointerne her Næste artikel Grundlovstale: Klap lige dit fællesskab, du har brug for det! Grundlovstale: Klap lige dit fællesskab, du har brug for det!