Staten sløjfer udbud på fem millioner selvtests

Danmark har omkring 40 millioner corona-selvtests på lager. Det er en af årsagerne til, at staten nu dropper det udbud på minimum fem millioner selvtests, der blev igangsat i januar.  

Staten trækker stikket på sit igangværende udbud på minimum fem millioner corona-selvtests. 

Styrelsen for Forsyningssikkerhed har nemlig bedt Region Midtjylland – der står for indkøb af selvtests – om at annullere udbuddet, som ellers blev sat i søen i midten af januar. 

Det oplyser Styrelsen for Forsyningssikkerhed i en meddelelse

Årsagen til annulleringen er, at behovet for selvtest har ændret sig markant, siden testanbefalingerne blev lempet den 10. marts, og derfor har det faktiske forbrug af selvtest været betydeligt lavere end oprindeligt forventet.

Derudover er de nationale lagre med selvtest er tilstrækkeligt robuste, også i tilfælde af, at der skulle komme en ny bølge, lyder det.

Statens samlede lagerbeholdning af selvtest er aktuelt på omkring 40 millioner selvtest.

Lageret er blandt andet opbygget af den kæmpe ordre på 64,5 millioner corona-selvtests, som staten foretog omkring årsskiftet. 

Altinget kunne i januar fortælle, at den ordre har en værdi på omkring 1,4 milliarder kroner.

{{toplink}}

Holdbarhed i flere år

Styrelsen oplyser ligeledes, at den nationale lagerbeholdning af selvtest løbende vil blive vurderet, og den forventes også at indgå i regeringens kommende teststrategi for efteråret og vinteren.

Størstedelen af de indkøbte selvtest har en holdbarhed frem til vinteren mellem 2023 og 2024.

Næsten halvdelen af de omkring 40 millioner selvtests befinder sig på et centralt lager i Region Midtjylland. 

Der er tale om 19 millioner selvtests, mens yderligere 18 millioner selvtests er placeret på et centralt kommunalt lager i Aarhus.

De resterende tre millioner selvtests befinder sig på regionernes øvrige lagre.

Omkring 23 millioner af de oprindeligt indkøbte selvtests ved årsskiftet er blevet udleveret til blandt andet grundskolen, ungdoms- og voksenuddannelser, ældreplejen og sundhedssektoren.

Forrige artikel Dagens overblik: Lovforslag om fængselspladser i Kosovo vækker bekymring hos organisationer Dagens overblik: Lovforslag om fængselspladser i Kosovo vækker bekymring hos organisationer Næste artikel Rød blok klar med ti naturnationalparker: ”I dag sætter vi naturen fri” Rød blok klar med ti naturnationalparker: ”I dag sætter vi naturen fri”