Snit af målinger: Dødt løb mellem DF og Nye Borgerlige

RISBJERGSNITTET: Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige får omtrent samme opbakning fra vælgerne. Det viser Altingets nye kvalitetsvejet snit af målinger. Det er dog tvivlsomt, at Nye Borgerlige vil kunne overhale DF, når det kommer til stykket, mener Altingets politiske kommentator.

De slås om mange af de samme vælgere.

Og nu står de til omtrent samme opbakning i meningsmålingerne. Der er dømt dødt løb mellem Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige.

Det viser et nyt kvalitetsvejet snit af målingerne i september, som professor og valgforsker Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget.

Ifølge snittet vil Dansk Folkeparti få 6,6 procent af stemmerne, mens Nye Borgerlige vil få 6,1 procent af stemmerne. Det vil udløse henholdsvis 12 og 11 pladser i Folketinget.

Tallene er et tilbageslag for Dansk Folkeparti, der tirsdag kan fejre sit 25-års jubilæum. Partiet fik 8,7 procent af stemmerne ved folketingsvalget i juni sidste år, og det var et valg, som blevet betegnet som et katastrofevalg, og hvor partiet mistede 21 mandater.

Mens Dansk Folkeparti er skrumpet siden valget, har Nye Borgerlige haft vokseværk. Partiet er steget fra de 2,4 procent, som det fik ved folketingsvalget.

Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, tvivler dog på, at det vil lykkes for Nye Borgerlige at ende med et bedre valgresultat end Dansk Folkeparti, næste gang vælgerne skal til valgurnerne.

"Nye Borgerlige kan godt i en periode blive større end Dansk Folkeparti, men DF's vælgerpotentiale er meget større. DF's miks af stram udlændingepolitik og midtsøgende økonomisk politik/socialpolitik appellerer til langt flere vælgere end Vermunds meget liberalistiske økonomiske politik," siger han.

Se alle tal i den fulde artikel på Altinget Christiansborg.

Forrige artikel Mette Frederiksen vinder Altingets pris for anden gang Mette Frederiksen vinder Altingets pris for anden gang Næste artikel UNHCR-chef: Folk skal have ret til at få asylbehandling på europæisk grund UNHCR-chef: Folk skal have ret til at få asylbehandling på europæisk grund