Skatteminister indrømmer at have givet forkerte oplysninger i samråd

UNDSKYLD: Det var ikke sandt, da Karsten Lauritzen (V) afviste at have modtaget rykkere fra den særlige undersøgelseskommission om Skat. Ministeren forklarer, at han ikke vidste bedre på daværende tidspunkt og undskylder nu for at have givet forkerte oplysninger.

Skatteministeren gav forkerte oplysninger til Skatteudvalget, da han i et samråd den 27. september afviste at have modtaget rykkere fra den særlige undersøgelseskommission om Skat.

Det erkendte ministeren ved torsdagens samråd i Udvalget for Forretningsordenen.

"Det er jeg ked af, og det vil jeg gerne undskylde for", sagde Karsten Lauritzen.

Rykker eller ej
For få uger siden kritiserede formanden for undersøgelseskommissionen regeringen og ministeren i en redegørelse for at forhale kulegravningen, skrev Berlingske.

I redegørelsen fremgår det, at man har iværksat en "rykkerprocedure", så ministeriet udleverer det ønskede materiale hurtigere. Skatteministeriet afviste imidlertid at have modtaget nogen rykker

Det har vist sig ikke at være sandt, og derfor undskylder ministeren altså nu. Ministeren understreger imidlertid, at han på det tidspunkt ikke var bekendt med kommissionens konklusioner i redegørelsen.

"Havde jeg læst undersøgelseskommissionens redegørelse, der klart siger, at vi er omfattet af en rykkerprocedure, havde jeg sagt noget andet. Men jeg vidste ikke ultimo september (samrådet i Skatteudvalget red.), at vi var omfattet. Skatteministeriets embedsmænd havde ikke den opfattelse, og derfor kunne jeg ikke sige det", forklarede ministeren og kaldte det hele en "beklagelig misforståelse".

Flere ressourcer
Efter en række skandalesager og pres fra et flertal uden om regeringen, nedsatte justitsminister Søren Pape Poulsen (K) sidste år Undersøgelseskommission om Skat, der skal kulegrave mange skatteskandaler i perioden fra 2002 til 2017. Herunder forløbet med det nu skrottede digitale inddrivelsessystem EFI og refusion af udbytteskat, som endte med at koste statskassen mere end 12 milliarder kroner. Det er en af de mest omfattende og omkostningsfulde kommissioner nedsat nogensinde.

Skatteministeriet oplyser, at de i alt har udleveret 1.184 mapper til undersøgelseskommissionen og bestræber sig på at udlevere materiale så hurtigt som muligt. I lyset af kritikken har ministeriet imidlertid tilføjet flere ressourcer til opgaven.

Det er ministeriets skøn, at alt materialet vil være udleveret i maj næste år. Altså knap to år efter kommissionen er blevet nedsat.

Hele samrådet kan ses her.

Forrige artikel Her udbetaler staten mest i fratrædelsesbonus til cheferne Her udbetaler staten mest i fratrædelsesbonus til cheferne Næste artikel Riisager nærmer sig rød model for kortere skoledage Riisager nærmer sig rød model for kortere skoledage