SF-borgmester stopper for at tage topjob i København

JOBNYT: SF's Mette Touborg stopper som borgmester i Lejre, efter hun er blevet ansat som administrerende direktør i Kultur- og Fritidsforvaltningen i København.

SF mister en af sine helt store kommunalpolitiske profiler.

Lejres borgmester, Mette Touborg, har nemlig meddelt, at hun stopper i kommunalpolitik. Det sker efter, at Borgerrepræsentationen i København torsdag aften formelt har godkendt ansættelsen af hende som administrerende direktør i Kultur- og Fritidsforvaltningen i København. Og det er et job, som 42-årige Mette Touborg glæder sig til.

”Jeg har som ny administrerende direktør fået den helt enestående mulighed for, i samarbejde med de kommunale medarbejdere, foreninger, frivillige, virksomheder, samt alle andre, der vil, at arbejde med udviklingen af København både som organisation og som by,” siger hun i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Kulturen, fritidslivet og borgerservice i København er inde i en spændende tid, hvor nye tiltag skal implementeres. Det er en ledelsesopgave, jeg glæder mig meget til at stå i spidsen for.”

Tidligere SF-næstformand
Mette Touborg, der er uddannet sygeplejerske, har været borgmester i Lejre siden 2010, og ved kommunalvalget i 2009 var hun den kandidat i Lejre Kommune, som fik flest peronlige stemmer. I 2012 blev hun valgt som næstformand i SF; en post, hun sad på indtil SF's sammenbrud i 2014, hvor partiet trak sig ud af regeringen, og formand Annette Vilhelmsen trak sig som formand.

I forbindelse med det nye job træder Mette Touborg ud af kommunalbestyrelsen i Lejre og fratræder derudover også sine øvrige politiske hverv.

Kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, Carl Christian Ebbesen (DF), fortæller, at man i ansættelsesudvalget var enige om, at Mette Touborg er den helt rigtige til jobbet.

”Mette Touborg har mange års erfaring fra den kommunale verden. Hun har i den grad vist, at hun kan sit kram, har stor politisk indsigt og forstår at lede.,” siger han og fortsætter:

”Jeg glæder mig meget til at byde Mette Touborg velkommen og er helt overbevist om, at hun vil lykkes med at udvikle forvaltningen og omsætte kultur- og fritidspolitikken til gode løsninger for københavnerne og byens besøgende.”

Mette Touborg starter som direktør i Københavns Kommune 1. november.

Forrige artikel Minister: Ikke afgørende, hvor mange der bliver skåret i kontanthjælp Næste artikel Esben Lunde vil ikke gå ind i CBS-sag Esben Lunde vil ikke gå ind i CBS-sag