Regeringen vil tillade byggeri i skovene

NATUR: Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen vil indlede forhandlinger i Folketinget for at samle et flertal for at ændre skovloven.

Regeringen vil bane vejen for, at der blandt andet kan rejses vindmøller og bygges skovbørnehaver og institutioner til veteraner i de danske skove.

Det skriver Jyllands-Posten.

Læs også: Regeringen vil give plads til vindmøller i skoven

Formålet er at få flere ud i naturen, lyder det fra miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V), der står bag regeringens forslag om at ændre skovloven.

I første omgang er hensigten med ændringen at tillade forsøgsprojekter, der gavner friluftslivet, give mulighed for byggeri af skovbørnehaver og andre institutioner og opførsel af vindmøller i fredet skov.

Opførelsen af vindmøller på fredede skovarealer skal imødekomme behovet for at få opsat flere vindmøller i Danmark:

"Det skal primært være i nåleskovsplantager, der ikke har så store naturværdier. Fordi vi både skal tage hensyn til mennesker og til de forpligtelser, vi har inden for vedvarende energi," siger Esben Lunde Larsen til Jyllands-Posten.

Læs også: K-profil om muligt skovbyggeri: Den mest naturfjendske regering længe

Miljø- og fødevareministeren vil i denne uge indlede forhandlinger med Folketingets partier med henblik på at finde et flertal for ændringen af skovloven.

Ifølge Jyllands-Posten er der på Christiansborg bred forståelse for forslaget især blandt de blå partier.

Samtidig får forslaget kritik fra den grønne organisation Danmarks Naturfredningsforening, der er bekymret for, at det vil gøre permanent skade på den danske natur at tillade byggeri.

Forrige artikel Det sker i EU: Budget-brag og terrorbekæmpelse Det sker i EU: Budget-brag og terrorbekæmpelse Næste artikel Tidligere Brøndby-borgmester Ib Terp er død Tidligere Brøndby-borgmester Ib Terp er død