Mette Frederiksen: Forhandlinger om ny klimalov starter i næste uge

KLIMA: Regeringen vil tirsdag indlede forhandlingerne om en ny klimalov og invitere alle Folketingets partier, siger statsminister Mette Frederiksen (S).

Regeringen vil tirsdag tage hul på forhandlingerne om en ny klimalov.

Det fortalte statsminister Mette Frederiksen torsdag på et pressemøde ude foran Marienborg i forbindelse med Socialdemokratiets sommergruppemøde.

”Forhandlingerne, som er det første store skridt i den grønne indsats, starter tirsdag. Vi skal være helt sikre på, at vi som regering leverer på det her,” sagde Mette Frederiksen på pressemødet.

S-regeringen har sammen med støttepartierne Radikale, SF og Enhedslisten forpligtet sig på at vedtage en klimalov med en række bindende målsætninger. Blandt andet har partierne et mål om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i 2030.

”Vi har lovet et mål om en reduktion på 70 procent, velvidende at vi ikke på stående fod har konkrete bud på, hvordan vi skal komme så langt,” lød det fra klimaminister Dan Jørgensen (S) på pressemødet.

Regeringen kommer ikke til at fremlægge et udspil forud for forhandlingerne.

I stedet vil alle Folketingets partier på mødet få mulighed for at præsentere deres forslag til, hvordan målene kan nås, lød det torsdag på Marienborg. 

Forrige artikel Frederiksen om Brexit-forhandlinger:  Europa skal være så positiv som muligt Frederiksen om Brexit-forhandlinger: Europa skal være så positiv som muligt Næste artikel Folkebevægelsen mod EU's landsledelse vil indføre formandskab Folkebevægelsen mod EU's landsledelse vil indføre formandskab