Regeringen vil gøre det ulovligt at rejse til Syrien

FORBUD: Justitsminister Søren Pind foreslår at straffe danskere, der rejser til Syrien, med op til seks års fængsel.

Det skal gøres ulovligt at rejse til Syrien.

Sådan lyder det fra justitsminister Søren Pind dagen efter, at fire formodede IS-sympatisører blev anholdt i Københavnsområdet. Det skriver Jyllands-Posten

Justitsminister Søren Pind fortæller, at essensen af det nye forslag er, at det skal være "forbudt at sætte fod i området".

"Vi kan konstatere, at de her folk er de farligste i forhold til brud på den offentlige orden, og der er også bevisproblematikker. Og sagen er, at jo mere vi ser denne situation eskalere i Europa, desto mere er der også behov for et meget kontant modsvar," siger Søren Pind til Jyllands-Posten.

Op til seks års fængsel
I forslaget hedder det, at det helt skal forbydes danske statsborgere og herboende udlændinge at rejse til "områder, hvor en terrororganisation er part i en væbnet konflikt". Kun nødhjælpsarbejdere, journalister og lignende er undtaget. 

Fremover skal det ifølge regeringen koste op til seks års fængsel at rejse til Syrien, og forslaget har været undervejs i snart et år. 

I dag er det ulovligt at tilslutte sig eller hverve andre til grupper og bevægelser på EU's terrorliste, ligesom det i dag allerede er muligt at tage passet fra folk, der er eller har været i Syrien og kæmpe.

Men med det nye forslag om helt at gøre det ulovligt at rejse til Syrien, er selv indrejsen til Syrien nok til en fængselsstraf, i stedet for at myndighederne skal kunne føre bevis for de konkrete handlinger.

DF og S bakker op
Ifølge DR bakker både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne op om forslaget. Socialdemokraterne peger på, at det ligger i direkte forlængelse af det, som partiet selv har foreslået, og kalder det en "en rimelig pris at betale i kampen mod terror". 

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen mener, at regeringens forslag vil sikre, at terrorturismen stoppes. 

"Det er et glimrende forslag, for det stopper for den trafik af dem, der tror, de skal ned at kæmpe for Islamisk Stat eller andre grupper, som Danmark de facto er i krig med. Der er brug for, at vi trækker en klar streg i sandet, siger han til DR.

Forrige artikel Bred enighed om fjernvarmens fremtid Bred enighed om fjernvarmens fremtid Næste artikel Peter Christensen får ny kreds Peter Christensen får ny kreds