Regeringen opretter fire nye teltlejre

ASYL: Regeringen etablerer efter nytår fire nye teltlejre til asylansøgere, hvor to af dem får opstillet barakker til familier. Derudover oprettes et nyt udrejsecenter i Jylland.

Regeringen er klar til at oprette fire nye teltlejre rundt om i landet efter nytår. 

De nye teltlejre oprettes efter samme model som teltlejren i Thisted, og de kommer til at ligge i Herning, Haderslev og i Næstved, hvor der oprettes to. Den allerede oprettede teltlejr i Thisted er forbeholdt enlige mænd, men det er planen, at der i tilknytning til de to nye jyske teltlejre skal opsættes barakker, som skal være forbeholdt familier. 

I alt vil de fire nye teltlejre inklusive barakker kunne huse 1.200 asylansøgere. 

Nyt jysk udrejsecenter
De fire nye teltlejre er ikke det eneste skridt, regeringen tirsdag tager. Som led i asylpakken fra efteråret oprettes der også et nyt udrejsecenter i Ikast-Brande Kommune, hvor Kærshovedgård ikke længere skal fungere som åbent fængsel. Der vil kunne bo op til 600 personer på stedet, og det nye udrejsecenter tages i brug hurtigst muligt efter årsskiftet. 

Kærshovedgård bliver for personer, der har fået endeligt afslag på asyl og udvisningsdømte kriminelle og personer på tålt ophold. 

I Hørsholm Kommune udvides Udrejsecenter Sjælsmark. Udrejsecenter Sjælsmark skal huse omkring 600-700 personer, primært familier med børn, der har fået endeligt afslag på asyl, samt personer omfattet af åbenbart grundløs-proceduren eller afviste efter Dublin-forordningen, som umiddelbart kan udsendes af landet.

Støjberg: God løsning
Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har tirsdag ringet rundt og orienteret borgmestrene i de berørte kommuner om planerne.

"Jeg mener, at vi har fundet en god løsning på et presserende behov. De personer, som ikke har ret til asyl, skal under sikrede forhold placeres i et udrejsecenter, hvorfra de hurtigst muligt skal sendes ud af landet," siger Inger Støjberg og fortsætter:

"Behovet for pladser er steget i takt med antallet af asylansøgere, og nu kan vi i både Øst- og Vestdanmark sikre en smidig og effektiv behandling. Samtidig er det min intention, at gruppen af udvisningsdømte kriminelle og personer på tålt ophold vil kunne mærke, at de fra regeringens side er uønskede i Danmark."

Opførelsen af teltlejrene begynder med det samme, og faciliteterne forventes klar til indflytning i uge et og to i 2016.

Forrige artikel Danmark topper liste over klimadukse – og får løftet pegefinger Danmark topper liste over klimadukse – og får løftet pegefinger Næste artikel Løkke om Europol-aftale: Nemt er det ikke Løkke om Europol-aftale: Nemt er det ikke