Pia K: Børn af dybt kriminelle bør tvangsfjernes

TVANGSFJERNELSER I: De sociale myndigheder bør gribe ind over for børn med meget kriminelle forældre, mener Dansk Folkepartis formand Pia Kjærsgaard.

Ekstra Bladet har fulgt en sag om en libanesiske bandeleder, der efter en retssag i Odense fik lov at blive i Danmark, fordi han har en stor børneflok at forsørge. Pia Kærsgaard (DF) mener, at de sociale myndiheder i et sådant tilfælde burde have været på banen.

Manglende indgreb
Pia Kjærsgaard forklarer, at hun undrer sig over, at børnene i dette tilfælde får lov til at bo i et hjem, hvor deres far er så kriminel, og at man ikke her går så hårdt til den i forhold til tvangsfjernelser.

Du mener, man burde være grebet ind i denne her sag?

"Ja, det mener jeg i høj grad. Da jeg læste artiklen i Ekstra Bladet, synes jeg nok, at det var skræmmende. Jeg er desværre ikke i tvivl om, at de børn vil følge i deres fars fodspor i vidt omfang. De bliver jo simpelt hen indoktrineret fra moren og faren om, at han er vidunderlig."

Farlig rollemodel
Hvad kan man gøre ved det?

"Jeg mener helt klart, at de sociale myndigheder burde være inde over en familie med en far, der er så kriminel, hvor familien giver udtryk for så ekstreme holdninger, og de forguder faren og siger, at han ikke har gjort noget som helst galt."

Du mener, at de sociale myndigheder skal gribe inde over for børnene?

"Ja. Han er jo en rollemodel for mange, desværre. Deriblandt hans egne børn."

Minister: Kommunerne håndterer tvangsfjernelser fint
Socialminister Benedikte Kiær (K) er ikke enig i, at de sociale myndigheder svigter.

"Det er en konkret vurdering, om et barn skal anbringes uden for hjemmet, og vurderingen træffes ud fra, hvad der er til barnets bedste. Jeg mener, at kommunerne i dag har de redskaber, der skal til for at hjælpe børnene bedst muligt," siger socialministeren til Altinget.dk.

Tillid til fagpersoner
Hos oppositionen mener man ligeledes, at bekymringen er overdrevet. SF's socialordfører Özlem Cekic fortæller, at det er en faglig og ikke en politisk vurdering, om børn skal tvangsfjernes.

"Lovgivningen er, som den skal være, således at man tvangsanbringer børn på et fagligt grundlag. Det er fagpersonerne, der vurderer det, og sådan skal det blive ved med at være," siger hun og understreger, at det at være rollemodel slet ikke er et kriterie for tvangsfjernelse.

Hun mener ikke, at det er holdbart, at politikere blander sig i de enkelte sager.

"Det er selvfølgelig bekymrende, når børn vokser op under forhold, som er skadelige for dem. Derfor har vi fagpersoner til at vurdere, om de tager skade. Og det skal vi politikere på Christiansborg holde os rigtig langt væk fra, siger Özlem Cekic.

Forrige artikel SU-forhandlinger er vakt til live SU-forhandlinger er vakt til live Næste artikel Kritikere roser Rohde-kursændring Kritikere roser Rohde-kursændring