Michael Dyrby skal stå i spidsen for BT og Metroxpress

JOBSKIFTE: Den tidligere TV2-topchef Michael Dyrby skal styre mediehuset BTMX ind i fremtiden. Om det bliver en fremtid med printaviser, vil han ikke sige noget konkret om.

Hvis man nyder sin morgenmad i selskab med papirudgaven af BT, kan det måske være fortid snart.

Avisen har i dag fået en ny ansvarshavende chefredaktør i Michael Dyrby, og han kan ikke sige noget om printavisernes fremtid i mediehuset BTMX, der også står bag gratisavisen Metroxpress.

”Fremtiden er mere digital, end den er print. Det kan jeg godt sige uden at have sagt for meget,” siger han til BT.

Michael Dyrby var fra 2010 til 2015 nyhedsdirektør for TV 2 og har siden været selvstændig i selskabet Dyrby&More.

Han tiltræder den nye stilling den 1. februar, og han vil føre mediet ind i en digital tidsalder, understreger han:

”Jeg er blevet præsenteret for et projekt, der tager den digitale udvikling alvorligt, og som jeg gerne vil stå i spidsen for. Jeg ser frem til at være med til at tage de strategiske valg, der giver retning og udvikling af BTMX.”

Farvel til Jens Grund
Chefskiftet betyder, at Jens Grund, der har stået i spidsen for BTMX under sammenlægningen af de to aviser, nu stopper. Michael Dyrby skal arbejde videre med den sammenlægning.

”Fusionen af de to medievirksomheder er gennemført, og strategien er tegnet op. Skal der ske et skifte på posten som ansvarshavende chefredaktør, er tidspunktet det rigtige,” siger Jens Grund, der også får rosende ord med på vejen fra direktionen.

”Jens har gjort en uvurderlig indsats for huset med sin professionalisme, og jeg ønsker ham held og lykke fremover,” siger Anders Krab Johansen, koncernchef for Berlingske Media.

Han siger farvel til Jens Grund, men goddag til Michael Dyrby, der ifølge Anders Krab Johansen er den helt rigtige til jobbet:

”Michael er en af de dygtigste i markedet. Han har bevist, at han kan drive og udvikle medier. Samtidig har han en rigtig god journalistisk næse. Jeg har selv haft ham som chef, så jeg ved, at medarbejderne får en chef, der er til at snakke med, men som vil fremad.”

Forrige artikel Dagens overblik: Eksperter i tvivl om gaven til Løkke – Nu har en borger meldt ham til politiet Dagens overblik: Eksperter i tvivl om gaven til Løkke – Nu har en borger meldt ham til politiet Næste artikel Minister: Amsterdam bryder aftale om eftertragtet EU-agentur Minister: Amsterdam bryder aftale om eftertragtet EU-agentur