Løkke vil genindføre Integrationsministeriet

VALG: Integrationsministeriet skal genoplives, mener Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen, der kalder det en kæmpe fejl, at Thorning-regeringen nedlagde det.

Overtager Lars Løkke Rasmussen (V) nøglerne til Statsminsteriet ved folketingsvalget på torsdag, vil Integrationsministeriet genopstå. 

Det fortæller Venstres statsministerkandidat til dr.dk

"Hvis vi skal hamle op med de kæmpe udfordringer, der er på integrations- og udlændingeområdet, har vi brug for et samlet ministerium, som kan tage ansvar for alle dele af politikken. Vi skal have én minister, der har adgang til hele værkstøjskassen - det vil sige beskæftigelses-, social- og udlændingepolitikken," siger Lars Løkke Rasmussen til dr.dk.

Han peger på, at der først og fremmest er brug for at få styr på antallet af flygtninge, som kommer til Danmark. 

Løkke: Kæmpe fejl
Ét ministerium, som ene og alene tager sig af hele integrationsområdet, blev indført i 2001, efter Anders Fogh Rasmussen (V) overtog statsministerposten. Da rød blok i 2011 igen kom til magten, valgte statsminister Helle Thorning-Schmidt som noget af det første at nedlægge det, og ministeriets opgaver blev fordelt mellem en række andre ministerier. 

Den beslutning kalder Lars Løkke Rasmussen en kæmpe fejl. Han kalder ministeriet succesfuldt, og han peger på, at det sikrede et samlet fokus på integrationsområdet. Blandt andet var det ifølge Lars Løkke Rasmussen i højere grad folk, der ville arbejde og læse, som kom til Danmark.

Både Dansk Folkeparti og Konservative har tidligere ytret støtte til at genoplive Integrationsministeriet, og dermed tyder meget på, at Venstre vil få opbakning til sit ønske fra de andre blå partier.

Forrige artikel Efter ny håndsrækning: Fagbevægelsen revser V-forslag Efter ny håndsrækning: Fagbevægelsen revser V-forslag Næste artikel Thorning sender advarsel til 1,2 mio. danskere Thorning sender advarsel til 1,2 mio. danskere