Løkke får besøg af Cameron til EU-frokost

BESØG: Storbritanniens premierminister, David Cameron, lægger fredag vejen forbi Danmark for at mødes med Lars Løkke Rasmussen.

Fredag får statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fint besøg.

Det er den britiske premierminister, David Cameron, der lægger vejen forbi Marienborg til en frokost med sin danske kollega.

Her skal de to regeringsledere tale om Storbritanniens bestræbelser på at revidere landets medlemskab af EU. Cameron lovede at ændre på det forud for sit genvalg i maj sidste år. 

Siden da er han startet på arbejdet både med enkelte statschefer og med det samlede EU-apparat.

Cameron skulle have besøgt daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) 28. maj sidste år, men det besøg blev udskudt på grund af folketingsvalget, der blev udskrevet dagen før.

Dansk opbakning
Danmark er et af de lande, Cameron håber særligt på at få opbakning af, når han i løbet af foråret skal genforhandle EU-medlemskabet.

Et af de centrale punkter er velfærdsydelser, hvor Storbritannien har foreslået at lave en form for optjeningsperiode, inden man som EU-borger bliver berettiget til at få penge, hvis man flytter til Storbritannien.

På baggrund af forhandlinger i løbet af foråret skal de britiske borgere ved en folkeafstemning tage stilling til, om de vil forblive i EU.

Cameron har annonceret afstemningen senest ved udgangen af 2017.

Forrige artikel Det sker i EU: Dansk smykkelov til debat Det sker i EU: Dansk smykkelov til debat Næste artikel Flere socialdemokrater stemmer nej til asyl-stramninger Flere socialdemokrater stemmer nej til asyl-stramninger