Se ministrenes pressemøde: Tre kommuner lukker skolerne ned

Coronasmitten breder sig på den københavnske vestegn, og tre kommuner* lukker nu alle skoler og SFO'er. Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) giver sammen med en række myndigheder en status på coronasituationen. Følg med her.

Brøndby, Vallensbæk og Ishøj kommuner* må nu lukke alle skoler og fritidsordninger på grund af stigende coronasmitte.

Det fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke (S) ved et pressemøde med ministre og myndigheder torsdag. 

Han opfordrer indtrængende borgerne særligt i disse områder til at lade sig teste.

"Og lad jer teste jævnligt," siger Magnus Heunicke.

Han oplyser også, at Danmark får 450.000 færre doser af vaccinen fra Johnson & Johnson end forventet. Kombineret med den forlængede pause med vaccinen fra AstraZeneca vil det, som tingene står lige nu, forsinke vaccination af den samlede befolkning med nogle uger.

"Det går for langsomt," siger sundhedsministeren, men understreger, at leverancerne af vacciner fortsat forventes at vokse.

Adspurgt om de forsinkede leverancer vil få konsekvenser for genåbningsplanen, siger Heunicke, at man satser på, at man omvendt snart vil kunne komme med "gode nyheder" om ekstra leverancer.

Derfor satser man foreløbig på at kunne følge genåbningsplanen. Det er dog ikke sikkert endnu, at der vil komme ekstra leverancer.

Drop påskefrokosterne
Ministrene og Søren Brostrøm fra Sundhedsstyrelsen opfodrer danskerne til at huske at holde afstand og holde god håndhygiejne også i påsken - og at undgå at samles til større påskefrokoster.

"Og husk, hvis I skal mødes, at gå udenfor. Det smitter meget mindre udenfor," siger Magnus Heunicke.

Han nævner, at forskningsprojektet HOPE, som følger befolkningens holdning til restriktionerne og hvordan vi lever op til anbefalingerne, viser, at vi holder mindre afstand nu, end vi gjorde tidligere.

"Det går altså ikke," siger ministeren.

Justitsminister Nick Hækkerup, som er ansvarlig for test, opfordrer folk til at blive testet jævnligt og at udnytte hele åbningstiden på teststederne.

Der kan nemlig forventes at blive pres på teststederne, når genåbningen fortsætter efter påske, hvor det er påkrævet med en negativ test for eksempelvis at komme til frisøren eller i fitnesscenter.

*Artiklen er rettet torsdag den 25. marts 2021 klokken 17.30: Det fremgik af en tidligere version af artiklen, at også Ballerup Kommune lukker alle skoler og SFO'er, men i Ballerup lukkes kun to skoler og en SFO. Altinget beklager.

 

 

Forrige artikel Wammen presser på for europæisk klimatold Wammen presser på for europæisk klimatold Næste artikel Sygeplejerskerne stemmer nej til ny overenskomst Sygeplejerskerne stemmer nej til ny overenskomst