LA forsvarer opbakning til partistøtte: Det er en forbedring

Simon Emil Ammitzbøll (LA) i Folketingssalen 4. maj 2017.

PARTISTØTTE: Enhedslisten kritiserer LA for at løbe fra deres principper om total åbenhed. Liberal Alliance afviser kritikken: "Vi støtter altid en forbedring".

Torsdag blev en ny lov om partistøtte behandlet i Folketinget. Loven vil betyde, at der ikke længere er anonyme tilskud, og at reglerne nu også skal gælde kommunalt og regionalt.

Regeringen og Socialdemokratiet står for flertallet, og Liberal Alliance, som ellers havde talt for en større ændring, stiller sig tilfreds med, at der var taget et skridt i den rigtige retning.

Leif Mikkelsen (LA) medgiver dog, at man gerne havde set, at loven var gået endnu længere i jagten på fuld åbenhed.

"Hvis det en dag bliver muligt at skabe endnu mere åbenhed, jamen så vil man også givetvis kunne finde LA på den del af tavlen. Men vi står ved forliget."

Det skuffer Enhedslisten, der ser det som endnu et princip, LA er løbet fra.

"Jeg synes, det her er et af de sørgelige eksempler på, hvad der er sket med Liberal Alliance, efter man er trådt i regering. Det ene liberale princip efter det andet er røget ud til højre," siger Pelle Dragsted og spurgte herefter:

"Hvorfor har Liberal Alliance ikke krævet, at man gennemførte anbefalingerne fra partistøtteudvalget?"

Grundlaget for støtten var ifølge Leif Mikkelsen forbedringen af gennemsigtigheden.

"Der er en række forbedringer, der giver mere åbenhed og gennemsigtighed. Derfor har vi sagt, at det ville være mærkeligt at gå imod det. Vi vil altid gå efter en forbedring."

Forrige artikel Unge frivillige skal løfte de svageste skolebørn fagligt Unge frivillige skal løfte de svageste skolebørn fagligt Næste artikel Obama støtter Macron som ny fransk præsident Obama støtter Macron som ny fransk præsident