Konservative klar til at støtte skattereform med top-topskat

Trods ekstra skat til de allerrigeste forventer Konservative at bakke op om SVM-regeringens skattereform. "Det er jo utroligt få mennesker, der ligger i den kategori," siger Rasmus Jarlov, som lægger vægt på, at reformen samlet set letter skatterne.

"Topskatten er forkert. Det er en skat, der er marineret i misundelse".

Sådan sagde den konservative partileder, Søren Pape Poulsen, i august måned, da partiet præsenterede sin 2030-plan og blandt andet foreslog at fjerne topskatten.

Men nu er Konservative klar til at støtte SVM-regeringens bud på en skattereform, hvor de allerhøjest lønnede med indkomster over 2,5 millioner kroner om året skal betale højere topskat end i dag - den såkaldte top-topskat.

Det siger finansordfører Rasmus Jarlov:

"Det (top-topskatten, red.) vil vi ikke støtte i sig selv, men samlet set vil jeg da forvente, at vi vil støtte reformen her, fordi den samlet set betyder, at danskerne betaler mindre i skat. Det element ville vi ikke selv have kommet med, men samlet set kommer vi til at støtte reformen," lyder meldingen.

{{toplink}}

En småjustering

Regeringens skattereform giver skattelettelser på bundlinjen for alle danskere i arbejde, som tjener mindre end 2,8 millioner kroner om året. Det vil sige langt, langt de fleste.

Det skyldes især et øget beskæftigelsesfradrag for alle i job. Dertil kommer en lettelse af topskatten for dem, der tjener op til 750.000 om året og et særligt fradrag for enlige med børn.

Retningen er rigtig, men reformen flytter alt for lidt, mener Rasmus Jarlov.

"Vi synes, det er positivt, at skatten bliver lettet, men ambitionsniveauet kunne godt være højere, man kunne have gjort det mere enkelt, og man kunne have fået mere arbejdsudbud ud af det," siger han.

"Midterregeringen siger, at den eksisterer, fordi den skal løse de grundlæggende problemer i det danske samfund. Men der skal mere til end den her reform, hvis vi skal få løst udfordringerne med mangel på arbejdskraft og incitamentstrukturerne i systemet. Det her er en småjustering, som vi stemmer for, og som vi selvfølgelig vil støtte," siger K-ordføreren.

"Sådan er det jo"

Jarlov ser ikke noget stort problem i, at partiet må sluge top-topskatten for at støtte skattelettelser til de fleste danskere i arbejde. Heller ikke selv om den vil koste en direktørfamilie med en husstandsindkomst på 5,5 millioner godt 100.000 kroner i øgede skatter om året.

"Det er vist mest symbolsk. Det er jo utroligt få mennesker, der ligger i den kategori. Men det er ret tydeligt, at det er for at dække den flanke af for venstrefløjen, for at regeringen ikke vil blive beskyldt for at give skattelettelser til de allerrigeste. Sådan er det jo, og det var nok også forventet, at der ville komme noget i den retning," siger finansordføreren.

{{toplink}}

 

 

,

Forrige artikel Morten Messerschmidt frifindes for EU-svindel Morten Messerschmidt frifindes for EU-svindel Næste artikel Messerschmidt har blod på tanden efter stor sejr i retten: Messerschmidt har blod på tanden efter stor sejr i retten: "Vores storhedstid ligger foran os"