Kommunaldirektørerne får ny formand

Eik Møller stopper som formand for kommunaldirektørernes forening for at koncentrere sig om sit nye job som stadsdirektør i Odense Kommune. Foreningens næstformand tager over.

En ny start på job i rollen som øverst ansvarlig embedsmand i Danmarks fjerdestørste kommune betyder, at Eik Møller takker af som formand for Kommunaldirektørforeningen.

Det fortæller han til Altinget.

”Det handler simpelthen for at få tid nok til at lære en ny organisation at kende,” siger Eik Møller.

Beslutningen betyder, at han helt forlader Komdirs bestyrelse. Han trækker sig af samme grund også fra sin rolle i Dataetisk Råd.

Eik Møller startede i sin nye stilling i Odense Kommune 1. august. Han kommer fra jobbet som kommunaldirektør i Ballerup Kommune, som han har besiddet siden 2015.

{{toplink}}

Titlen som formand for Kommunaldirektørforeningen overtog Eik Møller fra Vejle Kommunes kommunaldirektør, Niels Nybye Ågesen, i maj 2023.

Eik Møller fortæller, at det nu er foreningens næstformand Lone Lyrskov Jespersen, der overtager formandsposten. Ind til videre frem til næste generalforsamling, som afholdes i maj næste år.

Lone Lyrskov Jespersen er kommunaldirektør i Silkeborg Kommune.

Formelt sker formandsskiftet på det det førstkommende hovedbestyrelsesmøde i Komdir, som finder sted den 27. august.

”Der er enighed blandt hovedbestyrelsens medlemmer, og foreningens medlemmer er også orienteret,” siger Eik Møller. 

 

Forrige artikel Uenighed får næstformand i Danish Crown til at gå af Uenighed får næstformand i Danish Crown til at gå af Næste artikel Dødsfald: Fhv. rejseredaktør og formand Ejvind Olesen (88)