2.900 personer afvist ved grænsen

GRÆNSEKONTROL: Sidste år afviste politiet omtrent 3.000 personer ved grænsen til Tyskland. Det beviser nødvendigheden af grænsekontrollen, lyder det fra udlændinge- og integrationsministeren.

2.901.

Så mange personer afviste politiet ved den dansk-tyske grænse sidste år, efter Danmark indførte midlertidig grænsekontrol. Det oplyser Udlændinge- og Integrationsministeriet i en pressemeddelelse.

Grunden til afvisningerne skyldes ifølge ministeriet, at personerne ikke har haft opholdstilladelse, visum, eller at de har båret forfalskede pas og id-papirer.

”Det her beviser lige præcis nødvendigheden af den grænsekontrol, vi har indført. Vi stopper de rigtige, der rejser uden id, og det viser mig, at vi har fået langt bedre styr på, hvem der rejser ind i Danmark,” siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

Blandt de afviste var hovedparten fra Syrien, Afghanistan, Irak, Eritrea og Somalia, mens 14 var tyskere. Der var ingen danskere iblandt.

”Det her viser, at politiet laver nogle effektive stikprøver, så grænsekontrollen ikke bliver til stor gene for almindelige mennesker. Så jeg er bare glad for, at alle de bekymringer, der har været fra forskellige politiske partier om, at grænsekontrollen generer pendlere, der har glemt rejse-id, eller danskere, der har været en tur i grænsekiosken uden pas, har vist sig at være uberettigede,” siger Inger Støjberg.

Den midlertidige danske grænsekontrol har været opretholdt siden 4. januar 2016.

Forrige artikel DF vil gøre det nemmere at rive fredede kulturbygninger ned DF vil gøre det nemmere at rive fredede kulturbygninger ned Næste artikel Overblik: Her skal politikerne på studieture i næste uge Overblik: Her skal politikerne på studieture i næste uge