Kjærsgaard: Regeringen er i bedste fald værdiløs

TALE: Forhenværende DF-formand Pia Kjærsgaard benyttede sin årsmødetale til at lange ud efter regeringen, multikulturalismen og et EU, der fører en "international kamp mod nationen fra Bruxelles og Strasbourg".

Pia Kjærsgaard, Dansk Folkepartis nu tidligere formand, gik i kødet på EU, regeringen, halalkød og fregatten Jyllands forfald, da hun søndag lavede en overraskelsesoptræden på Dansk Folkepartis årsmøde i Herning.

"Jeg håber inderligt, at denne regering kun bliver en lille parentes i danmarkshistorien. At vi får en ny regering efter næste folketingsvalg. Det har alle danskere fortjent. Det har Danmark fortjent. Vi skal have et andet flertal i Folketinget. Et flertal, der vil kæmpe for de danske værdier. Mens tid endnu er," sagde Pia Kjærsgaard.

Hun kritiserede regeringen for at tillade en ny arabisk finansieret moske på Nørrebro, hvorfra et palæstinensisk medie angiveligt planlægger at producere tv, og for ikke at ville undersøge, hvor mange penge indvandringen koster Danmark.

Ifølge Kjærsgaard viser en norsk undersøgelse, at en ikke-vestlig indvandrer koster den norske statskasse fire millioner kroner, mens en somalisk indvandrer koster omtrent ni millioner.

"Hvorfor skulle beløbene være mindre i Danmark," spurgte hun.

"Regeringen taler om sparsommelighed og 'nødvendig politik'. Alle skal spare. Alle skal holde for. Men det gælder ikke udlændingeområdet. Vi må gerne tale om 'Dovne Robert' og 'Fattig Carina', men ikke Mohammed, Ahmed og Fatima," fortsatte Pia Kjærsgaard.

Fælleskabsnedbrydende regering
"Desværre har vi en regering, der i bedste fald er værdiløs, i værste fald skadelig. En regering som enten sidder passivt og lader tingene gå deres skæve gang, eller aktivt fører en skadelig og fællesskabsnedbrydende politik. Det sker i kirkepolitikken. Det sker på kulturområdet. Det sker i folkeskolen. Det sker på ældreområdet," sagde Pia Kjærsgaard og revsede så regeringen for at tillade homoægteskaber, Fregatten Jyllands henfald, og planerne om at Frihedsmuseet skal have en mere favnende profil, når det efter planen bliver genopbygget efter en nylig brand.

"Kulturministeren vil have et museum, der både fortæller historien om Anden Verdenskrig og Holocaust – og som beskæftiger sig med 'alle parter'. Med andre ord ikke et museum for modstandsbevægelsen. Det er en hån mod de modstandsfolk, der satte livet på spil for Danmarks frihed i de fem forbandede år. Det er en fornærmelse mod både døde og nulevende modstandsfolk," sagde den nuværende værdiordfører.

Hun kritiserede Danmarks Radio for at "dække den muslimske ramadan og Eid-fest bedre end gudstjeneste" og "eliten" for at "fremstille fædrelandskærlighed som reaktionær, tilbagestående, smålig eller bare som noget jævnt dumt."

"De nationale, det er dem med den dårlige smag. Siger de. Det er dem med det grædende barn eller kronhjorten på væggen. Det er dem med kakkelbordet, kolonihavehuset – og hvide sokker i sandalerne. Mens eliten naturligvis er smart – dem med den gode smag. Hvis de da selv skal sige det. Det er dem, der hænger ud på cafeerne i designertøj og designerbriller – over en caffe latte. Det er dem, der bor i de fine kvarterer med få indvandrere, og sender børnene på privatskole. Det er dem, der beklæder de fine stillinger – "djøf'erne" – i den offentlige administration eller de fleste journalister og meningsdannere. Dem med arkitekttegnede huse og møbler," fortsatte hun.

Og indrømmede så.

"Fordommene trives naturligvis på begge sider."

Kampen mod nationen
Også den Europæiske Union stod for skud.

"Den internationale kamp mod nationen føres især fra Bruxelles og Strasbourg. Her sidder ikke-folkevalgte jurister i EU-Domstolen og tolker på de direktiver, som for det meste er udstedt af ikke-folkevalgte kommissærer," sagde Kjærsgaard.

Hun fremhævede EU-kommissionens kritik af VKO's optrapning af kontrollen ved den danske grænse mod Tyskland.

"De åbne grænser handler ikke om et ja eller nej til en lille bil-kø ved Kruså. Det er vigtig EU-ideologi. Uden grænser, ingen nationer. Reaktionen var derfor hysterisk og fordømmende. Den danske grænse blev i tysk tv sammenlignet med Berlin-muren. Det var pinligt. Det var ude af proportioner," sagde hun.

"Men har vi ikke ret til at beskytte os selv mod kriminalitet? Skal sagesløse borgere finde sig i at få deres huse plyndret? Eller at blive overfaldet i deres eget hjem? Naturligvis ikke. Dansk Folkeparti vil have grænsekontrollen tilbage – og så vil vi i øvrigt blæse på, hvad de siger i EU," slog den tidligere formand fast.

Det er efterhånden et års tid siden, Pia Kjærsgaard gik af som formand efter næsten et kvart århundrede ved magten.

"Der har været en del, jeg skulle vænne mig til efter formandsskiftet. Også selv om jeg godt vidste, at det ikke ville blive helt enkelt," sagde Pia Kjærsgaard om det.

Hun kunne dog trøste sig med, at hun stadigvæk er populær blandt partiets medlemmer. Undervejs i sin tale, blev hun afbrudt af klapsalver, der var både flere og længere, end dem hendes efterfølger, Kristian thulesen Dahl blev mødt med, da han talte lørdag.

,

Forrige artikel Morten Helveg valgt som R-spidskandidat til EP-valget Morten Helveg valgt som R-spidskandidat til EP-valget Næste artikel Radikale håber på tre borgmesterposter Radikale håber på tre borgmesterposter