Forfatter til Kongekabale modtager litteraturpris

Niels Krause-Kjær modtager Otto B. Lindhardt Prisen 2024.

Forfatter og journalist Niels Krause-Kjær modtog Otto B. Lindhardt Prisen 2024, da Lindhardt og Ringhof uddelte prisen for tiende gang ved forlagets reception torsdag 19. september.

Det oplyses i en pressemeddelelse.

Niels Krause-Kjær står blandt andet bag bøgerne Kongekabale og Mørkeland, som begge er blevet filmatiseret. Han udkom tidligere i år med efterfølgeren Jagttegn.

{{toplink}}

"Du minder os om, hvor afgørende sammenhængskraft er for vores forlagsfamilie. Enhver, som har siddet til bords med dig i mere end to minutter, ved, hvad jeg taler om," udtaler litterær direktør Sune de Souza Schmidt-Madsen om prismodtageren og fortsætter:

"Du tager ansvar for selskabet, du sørger for, at alle bliver set og hørt, du får os til at grine og til at tænke. Man har en følelse af, at du kerer dig. Ja det er et gammeldags ord, men det passer på dig, Niels: du kerer dig. Ikke bare om os, men om verden."

Niels Krause-Kjær er tidligere vært på blandt andet Deadline og DR2Morgen. Han har også været tilknyttet Institut for Journalistik på Syddansk Universitet og Danmarks Journalisthøjskole.

Med Otto B. Lindhardt Prisen følger 50.000 kroner.

{{toplink}}

Forrige artikel Novo-topchef er årets europæiske leder Novo-topchef er årets europæiske leder Næste artikel Skatteministeriet finder ny departementschef Skatteministeriet finder ny departementschef