Fald i antallet af personer på kontanthjælp

OVERFØRSEL: Ifølge en ny opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet er antallet af personer på kontanthjælp faldet med 5.200 personer på syv måneder.

I november sidste år var der 5.200 færre personer på kontanthjælp end i april samme år, hvor kontanthjælpsloftet trådte i kraft. Det viser en analyse fra Beskæftigelsesministeriet ifølge Jyllands-Posten.

Ifølge beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) skyldes det blandt andet vedtagelsen af kontanthjælpsloftet og en fremgang i samfundsøkonomien som følge af bedre konjunkturer.

”Det er ingen tvivl om, at det skyldes bedre konjunkturer. Men også at kontanthjælpsloftet og 225-timers-reglen nu begynder at få virkning,” siger Troels Lund Poulsen og tilføjer:

”Det er rigtig glædeligt, fordi det betyder, at flere bliver en del af vores arbejdsmarked.”

I november sidste år var 151.200 personer på kontanthjælp, integrationsydelse eller uddannelseshjælp, mens tallet var 156.500 personer i april 2016.

Socialdemokratiet har før udtrykt bekymring for, at faldet skyldes, at flere blot er kommet på andre sociale ydelser, men det afviser beskæftigelsesministeren.

Forrige artikel EU-formand kaldt til afhøring i hjemlandet EU-formand kaldt til afhøring i hjemlandet Næste artikel Få overblikket over PostNord-sagen Få overblikket over PostNord-sagen