Enhedslisten får ny gruppeformand

SKIFT: Enhedslistens Stine Brix skal på barsel, og derfor skal partiet have en ny gruppeformand. Valget er faldet på handicap- og undervisningsordfører Jakob Sølvhøj

Når Enhedslistens Stine Brix 29. marts går på barsel, får partiets folketingsgruppe ny gruppeformand. Og det bliver 61-årige Jakob Sølvhøj, der overtager posten fra Stine Brix. 

Jakob Sølvhøj er Enhedslistens handicap- og undervisningsordfører, og han har tidligere siddet i LO's hovedbestyrelse og sidder i dag i Enhedslistens hovedbestyrelse. Han har været medlem af partiet siden oprettelsen i 1989, og han glæder sig over sin nye post og den tillid, som folketingsgruppen har vist ham.

"Enhedslisten spiller en central politisk rolle som Folketingets fjerdestørste parti og det største parti på venstrefløjen. Og den rolle forpligter selvfølgelig i en tid, hvor højrefløjen angriber vores velfærdssamfund, vores fælles natur og miljø og de mennesker, som er ramt af arbejdsløshed og sygdom," siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Der skal Enhedslisten selvfølgelig stå i forreste linje. Og så er jeg selvfølgelig meget optaget af, at vi får sat endnu flere klare røde og grønne visioner på dagsordenen."

Stine Brix, der sidder på gruppeformandsposten et par uger endnu, fortæller, at hun har været glad for at være gruppeformand, og at hun glæder sig over, at Sølvhøj nu tager over. 

"Med sin mangeårige karriere i fagbevægelsen og store engagement i Enhedslisten er han den perfekte kandidat til at varetage det arbejde. Jakob har vigtig erfaring fra bestyrelsesposter og tillidshverv, som hele folketingsgruppen og partiet vil drage nytte af, når han indtræder som ny formand," siger hun. 

Det betyder et par omrokeringer hos Enhedslisten, at Stine Brix går på barsel. I februar overtog partifællen Christian Juhl hendes plads i Folketingets Præsidium, og sammen med Jakob Sølvhøj indtræder han også i Folketingets Udvalg for Forretningsordenen.

41-årige Peder Hvelplund fra Hjørring indtræder som suppleant for Stine Brix, mens hun er på barsel, og bliver Enhedslistens nye sundhedsordfører.

 

Forrige artikel LO og arbejdsgiverne lancerer fælles flygtningeforslag LO og arbejdsgiverne lancerer fælles flygtningeforslag Næste artikel Radikale skammer sig mest over Danmark Radikale skammer sig mest over Danmark