DF: Vi vil hellere lave skattereform med S end LA

SKATTEREFORM: Hvis regeringen insisterer på skatteforhandlinger til efteråret, skal Socialdemokraterne hellere sidde med ved forhandlingsbordet end LA, siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl. 

Hvis regeringen holder fast i sin plan om at begynde forhandlingerne om en ny skattereform til efteråret, ser Dansk Folkeparti hellere Socialdemokraterne end Liberal Alliance sidde med ved forhandlingsbordet.

Sådan lyder beskeden fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, i et interview med TV 2.

”Jeg ser meget gerne, at Socialdemokraterne går med og er i arbejdstøjet. Det er også fordi, jeg helt nøgternt kan se, at vi når længere med vores politik, hvis vi laver en enighed mellem Venstre, S og DF om de store klumper. Det er ikke fordi, jeg ikke også gerne ser aftaler med LA og K,” siger Kristian Thulesen Dahl til TV 2.

Han gør det samtidig klart, at hvis det hele på sidstedagen står og falder med, om det sidste mandat hos Liberal Alliance synes, der er kommet en aftale om topskattelettelser eller ej, "kan det blive meget vanskeligt".

LÆS OGSÅ: Løkke udskyder skatteforhandlinger til efteråret

Kristian Thulesen Dahl opfordrer regeringen til at skyde skatteforhandlingerne endnu engang – denne gang til foråret – da der ifølge DF-formanden ikke er råd til skattelettelser nu.

K og LA klar til udlændingestramninger
Men selvom Dansk Folkeparti gerne ser forhandlingerne udskudt, er det ikke holdningen hos de to andre blå støttepartier, Liberal Alliance og Konservative.

De to partier er i mandagens Jyllands-Posten ude at sige, at de er åbne for at lægge stemmer til Dansk Folkepartis krav til udlændingestramninger, hvis der kommer skattelettelser.

Dansk Folkeparti har nemlig gjort sin støtte til skattelettelser betinget af udlændingestramninger og færre flygtningeudgifter, og det erklærer de øvrige partier i blå blok sig overordnet klar til at imødekomme.

”Jeg er sikker på, at Dansk Folkeparti har ønsker til udlændingepolitikken, som muligvis ikke på alle punkter vil være vores kop te. Men dem lytter vi meget gerne til,” siger Liberal Alliances skatteordfører, Joachim B. Olsen, til Jyllands-Posten.

Til gengæld forventer han en lydhørhed over for partiets førsteprioritet om at sænke topskatten fra 15 til ti procent.

Skatteforhandlingerne skulle være begyndt i foråret, men regeringen valgte at udskyde dem til efteråret. 

Forrige artikel Hver femte vil ikke med til provinsen Hver femte vil ikke med til provinsen Næste artikel Forfatter og debattør Mads Holger er død Forfatter og debattør Mads Holger er død