Dansk Folkeparti vælger ny formand til januar

Kristian Thulesen Dahl stopper som formand for Dansk Folkeparti, når partiet vælger en ny formand til et ekstraordinært årsmøde om to måneder i Herning. Kandidater til posten skal senest melde sig 7. januar.

Dansk Folkeparti skal finde en ny formand på et ekstraordinært årsmøde søndag 23. januar i Herning.

Det meddelte partiets formand Kristian Thulesen Dahl på et pressemøde lørdag eftermiddag ifølge TV 2.

Thulesen Dahl meddelte sin afgang efter DF's store tilbagegang ved kommunalvalget i tirsdags, hvor partiet fik 91 mandater i landets byråd - det er en tilbagegang på 132 mandater.

Det har nu ført til, at Kristian Thulesen Dahl har to måneder tilbage på formandsposten.

"Det er en enig hovedbestyrelse, der er kommet frem til, at det her er den rigtige måde at gå frem på," siger han til TV 2 og fortæller, at alle kandidater senest skal have meldt deres kandidatur 7. januar.

Flere kandidater i spil

DF's næstformand Morten Messerschmidt har sagt, at han overvejer at stille op til formandsvalg. Han har dog en uafklaret ankesag om svindel med EU-midler hængende over hovedet, som der forventes at falde dom i i slutningen af februar.

Også løsgænger og tidligere minister Inger Støjberg bliver af flere iagttagere - og af Kristian Thulesen Dahl selv - nævnt som en mulighed. Thulesen Dahl har tidligere sagt, at hun vil få en fremtrædende plads i partiet, hvis hun bliver medlem. Der falder dom i rigsretssagen mod Støjberg i december.*

Udover Messerschmidt og Støjberg er blandt andre europaparlamentariker Peter Kofod nævnt som en mulig kandidat.

Kristian Thulesen Dahl har været formand for partiet siden 2012, da han overtog posten fra Pia Kjærsgaard.

* Ved en fejl kom Altinget til at skrive januar. Men det forventes, at dommen falder i december. Altinget beklager fejlen.

{{toplink}}

Forrige artikel "Forfriskende" og "liberal i hjertet": Nordjyllands nye regionsformand overraskede de fleste med hjælp fra snævert flertal Næste artikel Ugen i dansk politik: Heunicke og Wammen afhøres i minkkommissionen og Rigsretten går i slutspurten Ugen i dansk politik: Heunicke og Wammen afhøres i minkkommissionen og Rigsretten går i slutspurten