Dagens overblik: Radikal kamp om topplacering på EP-stemmeseddel

I dag kan du læse om tomme operationsstuer imens patienter står i kø, et comeback-forsøg fra et medlem af en af Danmarks mest markante politikerfamilier og en plan for at løse problemer med krænkelser på Folkemødet.

God formiddag og velkommen til tirsdagens overblik over de vigtigste politiske nyheder:

En blandet buket, der byder på tomme operationsstuer på private hospitaler, imens der er kø til de offentlige, konsekvenser af krænkelser på Folkemødet og en comeback-nyhed fra et medlem af en af Danmarks store politiske familier. 

Og mens mange af os med gru ser frem til bugnende indbakker efter ferien, betyder en skæv fordeling af patienter på hospitaler, at Sundhedsminister Sophie Løhde (V) tilmed kan forvente en indkaldelse til et samråd, der venter i hendes.

Endelig skal vi løfte blikket lidt fra de hjemlige kanter, da krigen i Ukraine nu betyder, at en aftale mellem Rusland og Ukraine om at friholde skibe med korn fra krigshandlingerne nu er udløbet. 

Og Rusland har ikke tænkt sig at forlænge den, medmindre det internationale samfund opfylder en række strenge krav. 

Bliv klogere på det hele her.  

Minister skal forklare de lange køer til operationsbordet i det offentlige 

Imens der findes tomme operationsstuer på de private hospitaler, er køen til behandling i det offentlige sundhedsvæsen fortsat lang.  

Det undrer flere sundhedsordførere, så når hverdagen igen indtræffer på Slotsholmen, kan indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) se frem til et samråd om problemstillingen. Det skriver Danmarks Radio.  

Dansk Folkeparti og Danmarksdemokraterne har bedt ministeren forklare, hvorfor den private kapacitet ikke udnyttes bedre. Også Enhedslisten vender det kritiske blik mod regeringen.  

Danmarks Radio kunne i weekenden fortælle, at de private hospitalers brancheorganisation, Sundhed Danmark, har sendt et brev til sundhedsministeren med et opråb. 

Organisationen mistænker nemlig regionerne for ikke at leve op til aftalen om, at de skal henvise patienter til et andet tilbud, hvis de ønsker det – eksempelvis et privathospital - hvis sygehuset ikke selv kan tilbyde en operation inden for 60 dage.  

Overfor Danmarks Radio afviser regionerne den kritik. 

Udrykningskorps og go-to-sted skal hindre krænkelser på Folkemødet  

Fra næste år vil Folkemødet på Bornholm iværksætte en række initiativer på egne medier samt etablere et go-to sted, hvor folkemødegæster kan rapportere oplevede eller iagttagede krænkelser under hele Folkemødet. Og så vil der være et korps, der kan rykke ud. 

Det fortæller direktør for Folkemødet, Peter Christiansen, til TV2 Bornholm, efter at Berlingske mandag  
bragte en kommentar af Madeleine Steenberg Williams om krænkelser på Folkemødet.

Til TV2 Bornholm udtrykker Peter Christiansen overraskelse over omfanget og kalder Madeleine Steen Berg Williams’ beskrivelser for skræmmende og fuldstændig forrykt. 
 
Endnu en radikal ekspolitiker vil til Bruxelles  

Selvom det ikke lykkedes Rasmus Helveg Petersen at opnå genvalg til Folketinget sidste år, har det ikke afskrækket ham for igen at optræde på en stemmeseddel.

Overfor Politiken oplyser han, at han vil være spidskandidat for Radikale til EP-valget næste år. Men det ønske står han ikke alene med.

Samme ambition har de tidligere MF'ere, Anne Sophie Callesen og Kathrine Olldag, der ligesom Rasmus Helveg Petersen heller ikke opnåede genvalg ved sidste års Folketingsvalg.

Også den tidligere formand i Radikal Ungdom, Sigrid Friis Frederiksen, og medlem af forretningsudvalget, Charlotte Amdi Burgess, vil øverst på stemmesedlen.

Partiets EP-spidskandidat vælges ved deres landsmøde til september. {{toplink}}

,

Forrige artikel Stig Grenov er ikke så firkantet på abortspørgsmål, som han har været: ” Jeg troede, at jeg havde alle svarene” Stig Grenov er ikke så firkantet på abortspørgsmål, som han har været: ” Jeg troede, at jeg havde alle svarene” Næste artikel Hvor godt har du fulgt med i første del af 2023? Quiz dig selv med ti spørgsmål Hvor godt har du fulgt med i første del af 2023? Quiz dig selv med ti spørgsmål