Dagens overblik: Lars Løkke fordømmer både afbrænding af koran og ambassade

Imens pulsen er lav i Danmark, går bølgerne højt andre steder. I Sverige har koranafbrænding ført til ambassadeafbrænding i Iran. Lars Løkke fordømmer begge dele. 

Dagens overblik byder på en forhenværende og en vikarierende Venstre-formand.

Den forhenværende af slagsen er i dag moderat udenrigsminister, og han kan i disse dage se kollegaerne i Sverige få smadret deres ambassade i Irak på grund af  koranafbrændinger. 

Den vikarierende formand forholder sig i et stort interview i Politiken til sin egen rolle i Venstre. Snart kommer hans chef nemlig tilbage fra sin sygemelding, og det virker som en stor lettelse for vikaren.

God læselyst.

Lars Løkke fordømmer koranafbrændinger efter uro i Irak 

Den svenske ambassade i Irak er de seneste dage blevet bestormet af demonstranter, der blandt andet har sat ild til bygningen.

Det sker som en reaktion på den seneste tids koranafbrændinger i Sverige.

Da TV2 fangede udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) i Bruxelles, var budskabet til Irak om at passe på udenlandske diplomater ikke det eneste, som Løkke havde på hjerte.

“Det her følger jo op på noget vi har set over den seneste tid i kølvandet på de her koranafbrændinger i Sverige og Danmark. Og det er jo i sig selv også forfærdeligt og noget vi fordømmer, fordi det ikke intet godt formål tjener at miskreditere andres religion," lød det var udenrigsministeren.

“Men det er stadigvæk Irak som værtsland, som har en forpligtigelse til at sørge for, at der er sikkerhed omkring de udsendte.”

Se interviewet her.   

Troels Lund Poulsen vil ikke være formand: "Så havde man nok set mig udfolde mig på en anden måde"

I et flot interview har Politiken talt med Venstres vikariende formand om det seneste halve år i Jakob Ellemann-Jensens fravær.

Her aviser han kategorisk at gå efter formandsposten, hvis det viser sig, at den tilbagevendte formand ender med at måtte trække sig permanent. 

"Jeg har ikke den ambition. Hvis jeg havde den, så havde man nok set mig udfolde mig på en anden måde tidligere i mit politiske liv. Så nej, jeg har ikke lyst til at gå efter at blive formand", siger han til avisen.

Og tiden som vikar, har ikke fået ham til at ændre ambitioner:

"Jeg er nok en af dem, der er mest glad for, at Jakob kommer tilbage," siger han.

Læs hele det velskrevne interview her.

Løkke om russisk overtagelse af Carlsberg: De er ved at melde sig ud af verdensordenen

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen kalder det ”ganske forfærdeligt” og ”helt urimeligt”, at Rusland har overtaget bryggerigigantens forretning i landet.

Overfor TV2 malede Løkke med den store pensel i sin fordømmelse over for det russiske styre:

”Det er land, der på alle måder er ved at melde sig ud af verdensordenen,” sagde han til TV2 og fortsatte:

”Carlsberg er jo et firma, der har ønsket at lukke sine aktiviteter ned i Rusland og afhænde sine aktiver. Derfor er det jo helt urimeligt, at der så på den her måde sker en de facto nationalisering,” lød det fra udenrigsministeren. {{toplink}}

Carlsberg bekræftede onsdag, at man havde mistet kontrollen over sin russiske forretning under navnet Baltika Breweries, efter Vladimir Putin havde sat sin signatur på et dekret, der overdrog Baltika Breweries til et statsejet russisk selskab under ledelse af en tæt allieret af den russiske præsident.

Det Hvide Hus roser Ukarines brug af forbudte klyngebomber

Det vakte stor opsigt og modstand fra en række lande, da amerikanerne tidligere på måneden donerede klyngebomber til det ukrainske militær.

Brugen af klyngebomberne på slagmarken foregår dog på en særdeles effektiv måde, lyder det ifølge DR nu fra Det Hvide Hus:

”Ukrainerne bruger dem effektivt, og de har faktisk en virkning på Ruslands forsvarsformationer og manøvrering,” lød meldingen torsdag aften fra John Kirby, der er talsmand for national sikkerhed i Det Hvide Hus.

123 lande, herunder Danmark, har underskrevet en konvention, der forbryder brugen, produktionen og opbevaringen af klyngebomberne. Rusland, Ukraine og USA står dog uden for konventionen. Undervejs i krigens forløb har både ukrainerne og russerne benyttet sig at klyngebomberne.  

,

Forrige artikel Dagens overblik: Justitministeriets USA-dialog om Paludan vækker undren Dagens overblik: Justitministeriets USA-dialog om Paludan vækker undren Næste artikel Fik du læst: Skelettet af et spædbarn blev fundet i Camilla Stockmanns kvarter. Det fik hende til at ændre syn på fri abort Fik du læst: Skelettet af et spædbarn blev fundet i Camilla Stockmanns kvarter. Det fik hende til at ændre syn på fri abort