Ammitzbøll-Bille er på barsel uden vikar

INGEN MINISTER: Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) er gået på barselsorlov, uden at der er udpeget en vikar.

20. maj gik økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) på barsel, og han vender først tilbage til sit ministerium efter sommerferien. Det skriver Ekstra Bladet.

Han har dog valgt ikke at indsætte en stedfortræder i perioden, og dermed står Danmark uden en fungerende økonomi- og indenrigsminister i flere måneder. Og det er usædvanligt, da der normalt findes en formel afløser i perioder, hvor ministre er på orlov, fortæller professor i statsret Jens Elo Rytter til Ekstra Bladet.

Ministeriet selv oplyser til Ekstra Bladet, at der foretages en konkret vurdering, om der er behov for en stedfortræder, når en minister holder orlov. I dette tilfælde er det ikke blevet vurderet nødvendigt, da det drejer sig om en kort periode, der også omfatter sommerferieperioden. Samtidig oplyser ministeriet, at Simon Emil Ammitzbøll-Bille vil varetage opgaver i et vist omfang.

Og økonomi- og indenrigsministeren var da også at finde til den store festmiddag på Christiansborg i weekenden, hvor kronprins Frederiks 50-års fødselsdag blev fejret, ligesom Ammitzbøll-Bille onsdag udtaler sig om regeringens nyudpegede ghettorepræsentanter i en pressemeddelelse.

Vækker undren på Christiansborg
Flere politikere har givet udtryk for, at de finder det mærkeligt, at Økonomi- og Indenrigsministeriet nu står uden minister.

“Jeg støtter varmt, at alle fædre kan holde barselsorlov, også ministre. Men det ville være ulige meget nemmere, hvis statsministeren havde gjort, som han altid har gjort før. Nemlig at man overlader ressortområdet til en anden minister, der så har ansvaret,” fortæller Magnus Heunicke, Socialdemokratiets kommunalordfører, til Ekstra Bladet.

28. maj var der samråd om en ny parkeringsordning, hvor Simon Emil Ammitzbøll-Bille vil forringe kommunernes mulighed for at bruge parkeringslicenser og -afgifter som en indtjeningsmulighed.

I stedet for ministeren selv var det transportminister Ole Birk Olesen (LA), der mødte op. Det skuffer Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested, der beskriver, at Ole Birk af flere omgange ikke kunne svare på spørgsmål, fordi det ifølge ham selv ikke er hans ressortområde.

Det har ikke været muligt for Ekstra Bladet at få en kommentar fra Simon Emil Ammitzbøll-Bille selv.

Forrige artikel Tre profiler skal hjælpe regeringen med et Tre profiler skal hjælpe regeringen med et "ghetto-frit Danmark" Næste artikel Se hele Løkkes afslutningstale: Regeringen varsler flere nye udspil Se hele Løkkes afslutningstale: Regeringen varsler flere nye udspil