8. låge i Altingets fotojulekalender: Bekymring og håb i Kattegat

Kattegatforbindelsen, en bro der forbinder Jylland til Sjælland henover Samsø, er stadig på tegnebrættet. Første gang, idéen så dagens lys, var i 2007. 15 år senere lever den stadig, men fra politisk side trædes der vande, mens samsingerne holder vejret.

Udsigten fra baghaven på Samsø hos Hedvig og Ole Kæmpe, der er modstandere til Kattegatforbindelsen, kan i fremtiden blive forstyrret af en 100 meter bred motorvej med togbane. Lige der, hvor de dyrker vindruer til vin.

Parret (mød dem forneden) tager os med ud til et par steder på Samsø, hvor de har sat skilte op for at markere, hvor en eventuel motorvej kan komme til at løbe.

De er ikke de eneste, vi møder på vores besøg på øen, med en lignede historie. Men vi taler også med dem, der gerne ser broen blive til virkelighed, så afhængigheden af færgeafgange ikke dikterer, hvornår for eksempel varer skal leveres.

Mens borgmester Marcel Meijer (S) og samtlige medlemmer af byrådet udgør en fælles front mod forbindelsen, og beslutningen på landsplan er sat på standby, besøgte vi øen i midten. {{toplink}}

Forrige artikel Fungerende ministre har vidt forskellige tilgange til vigtige EU-spørgsmål. Politikere kræver klarere retningslinjer Fungerende ministre har vidt forskellige tilgange til vigtige EU-spørgsmål. Politikere kræver klarere retningslinjer Næste artikel 3. låge i Altingets fotojulekalender: På jagt efter Venstres sjæl i Sønderjylland 3. låge i Altingets fotojulekalender: På jagt efter Venstres sjæl i Sønderjylland