23. låge i Altingets fotojulekalender: Udenrigsministeriets kriseberedskabsøvelse

Altinget er med til en træningsøvelse hos Udenrigsministeriets kriseberedskab. Et sjældent indblik i maskinrummet, der vil træde i kraft, hvis danske borgere bliver involveret i en international krise.

Scenen til kriseberedskabsøvelsen er, at det københavnske fodboldhold FCK møder det hollandske storhold fra Amsterdam Ajax i kvartfinale i Champions League. Den finder sted udenfor Danmarks grænser på Johan Cruijff Arena i Amsterdam.

En bombe er sprunget på stadion, og så var vi midt i Udenrigsministeriets kriseberedskabsøvelse. 

Der var 13 mennesker om bordet, en videoforbindelse til den danske ambassade i Holland og digitale ure på bagvæggen, som viste tiden på forskellige steder i verden.

Alle omkring bordet aflægger beretning om deres andel i beredskabet og kollegaerne i Holland supplerer med lokale oplysninger.

Læs artiklen her.

 

Forrige artikel Folketinget har vedtaget en midlertidig finanslov Folketinget har vedtaget en midlertidig finanslov Næste artikel Ellemanns usentimentale problemknuser trives bedst i skyggen og magtens inderste cirkler Ellemanns usentimentale problemknuser trives bedst i skyggen og magtens inderste cirkler