Løkke: Danmark hurtigst muligt ind i euroen

EURO: Den græske krise har ikke fået statministeren til at ændre holdning til eurosamarbejdet. - For et land, der har orden i økonomien, er det ubetinget en fordel at være med i euroen, sagde han på sit pressemøde.

Dokumentation: Udskrift fra pressemødet 4. maj 2010

Spørger
: "I forbindelse med den græske krise, der har euroen vist, at den ikke har styrke til at holde orden i eget hus. Den måtte have hjælp fra den Internationale Valutafond. Mener du stadig Danmark hurtigst muligt skal ind i euroen?"

Statsministeren: "Ja, det gør jeg. Altså for et land, der har orden i økonomien, som vi har i Danmark, og i hvert fald har så længe jeg står her, da er det ubetinget en fordel at være med i euroen.

Vi fører jo en fastkronepolitik, det er jo én af de piller, dansk økonomisk politik hviler på, som ingen har villet rokke ved. Og når vi gør det, og altså har afskrevet os devalueringsinstrumentet, så er det ubetinget en fordel at være med i euroen.

Vi så det senest ved årsskiftet 2008-2009, hvor den danske krone var under pres, uden nogen saglig grund overhovedet, andet end at der i internationale investorkredse alligevel var sådan lidt usikkerhed om, hvad er nu det for en valuta den der. Og kan man nu stole 100 procent på det med fastkronepolitiken.

Det kom vi til at bløde for i en periode, hvor vi betalte en for høj rente. Så det vil være en fordel for Danmark at være med i euroen. Men dét det græske eksempel bare viser, det er, at det at være med i euroen kan så ikke kan man sige fritage en for at føre en fornuftig økonomisk politik.

Så kommer man op og hænge, og det bør jo altså være en advarsel til os andre og ikke mindst til dem, som føler sig fristet af at sige, jamen når Danmark er nogenlunde i toppen af klassen, hvad angår underskud og arbejdsløshed, så kan vi bare sejle videre for flere lånte penge."

Kilde: stm.dk

Login