Her er de fem projekter, som overlevede Mercados dødsliste

SATS: Et notat fra Børne- og Socialministeriet fremhævede 22 projekter, som var truet af lukning i forbindelse med forhandling om satspuljen. Nu er der sat navn på fem projekter, som får forlænget støtten i 2019.

Brutalt. Tilfældigt. Nødvendigt.

Tre ord, som alle beskriver vilkårene for den årlige fordeling af satspuljen.

En aftale, som deler verden op i vindere og tabere.

De sidste øjebliks reddede: En gruppe, som i år blandt andet tæller Fonden for Socialt Ansvar, som med en økonomisk indsprøjtning på fem millioner kroner kan drive aktiviteter som Natteravnene videre i 2019.

Og de slukørede, forkastede: Dem, der trods ihærdig kamp for en værdig sag ved præsentationen torsdag formiddag i Børne- og Socialministeriet ikke stod tilbage med andet end en lang næse.

Listen med truede projekter
Mai Mercado (K) åbnede ballet ved i slutningen af september at oversende en liste med 22 projekter, som stod til at miste bevillingen fra satspuljen i 2019.

En liste, der – som Altinget også forklarede det – ganske vist ikke skulle tages alt for bogstaveligt, fordi nogle bevillinger blev videreført i andre hjørner af finansloven. Men som udgangspunkt gav den en klar indikation for, hvem der havde grund til at sove uroligt i den kommende tid.

 

De heldige fem
Nu er dommen så faldet i form af den endelige satspuljeaftale på socialområdet. Og den viser, at 5 ud af 22 projekter får kunstigt åndedræt i 2019:

  • Hanne Mariehjemmet (3,4 millioner kroner)
  • Videreførsel af BPA-rådgivning (0,8 millioner kroner)
  • Støtte til etablering af midlertidige nødovernatningstilbud (4 millioner kroner)
  • Støtte til julehjælp (4 millioner kroner)
  • Støtte til sommerferiehjælp (5 millioner kroner)

Læs mere om de enkelte projekter i tekstboks til højre for artiklen

I alt beløber de fem videreførte projekter sig til 17,2 millioner kroner (hvilket skal måles op imod dødslistens samlede udgifter for 130 millioner kroner).

Læs hele artiklen på Altinget: civilsamfund (kræver abonnement), hvor du også kan blive klogere på, hvordan politikerne har prioriteret, hvilke lukningstruede projekter der skulle overleve. Få gratis prøveabonnement her.

 

Forrige artikel Ny grøn K-ordfører: Vi skal droppe den ideologiske frygt for afgifter Ny grøn K-ordfører: Vi skal droppe den ideologiske frygt for afgifter Næste artikel Nyt filmforlig: Flere skal se danske film i biografen Nyt filmforlig: Flere skal se danske film i biografen