Tyrkiets premierminister på officielt besøg

TYRKIET: Tyrkiets ønske om at blive optaget i EU bliver taget op, når landets premierminister onsdag besøger Helle Thorning-Schmidt.

Tyrkiets premierminister Recep Tayyip Erdoğan aflægger onsdag officielt besøg i Danmark og mødes i den forbindelse med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S). 

"Premierminister Erdoğans besøg bekræfter det gode bilaterale forhold mellem Danmark og Tyrkiet, der også kom til udtryk ved statsministerens besøg i Tyrkiet i juni 2012," hedder det i en pressemeddelelse fra Statsministeriet.

Under besøget vil regeringen offentliggøre en ny vækstmarkedsstrategi for Tyrkiet, der skal styrke danske virksomheders eksportmuligheder på det tyrkiske marked. 

EU-medlemskab 
Statsministerens samtale med premierminister Erdoğan vil fokusere på de bilaterale relationer og forholdet mellem EU og Tyrkiet, herunder Tyrkiets optagelsesforhandlinger med EU. Statsministeren og premierministeren ventes derudover at drøfte en række udenrigspolitiske emner, blandt andet situationen i Syrien. 

Statsminister Helle Thorning-Schmidt siger i pressemeddelelsen: 

”Jeg ser frem til besøget af Tyrkiets premierminister Erdoğan. Vi har stærke politiske bånd, ikke mindst gennem samarbejdet i NATO og mellem EU og Tyrkiet. Besøget er en god anledning til at styrke det økonomiske og kommercielle samarbejde med Tyrkiet, der byder på store muligheder for dansk erhvervsliv.”
 
Besøget indledes kl. 11 med modtagelse hos Dronningen på Amalienborg. 

Forrige artikel Venstre udsætter dom over e-valg Venstre udsætter dom over e-valg Næste artikel Reform skaber frygt for mere socialt bedrageri Reform skaber frygt for mere socialt bedrageri