Prognose: Möger får ikke plads i Folketinget

GEOGRAFISK PROGNOSE: SF står igen til to mandater i København, og det kan redde Søvndals plads i Folketinget. Derimod får Thor Möger svært ved at opnå valg, da SF går tilbage i Østjylland.

Der er lang vej til et politisk comeback for den detroniserede eks-skatteminister Thor Möger Pedersen (SF).

Ikke nok med at han mistede grebet om partiet og blev fyret som skatteminister, da Annette Vilhelmsen vandt formandsopgøret i SF. Thor Möger er ikke medlem af Folketinget, og han har heller ikke udsigt til at blive valgt ved næste folketingsvalg.

Det viser Altinget.dks gennemgang af folketingskandidaterne, som bygger på professor Søren Risbjerg Thomsens geografiske prognose for oktober måned.

Her går SF tilbage i Østjylland til kun et mandat. Det betyder, at Thor Möger formentlig trækker det korteste strå i kampen om en plads i Folketinget.

I Østjylland skal han duellere med finansordfører Jonas Dahl om det enlige mandat til SF. Her må Dahl betegnes som favorit. Han er lokal og har i modstætning til Möger en platform som folketingsmedlem, mens Mögers politiske platform er revet helt væk under ham.

Søvndal på vippen
Thor Möger kan dog håbe på fremgang i meningsmålingerne for SF, så partiet igen kommer op på to mandater i Østjylland. Det er især i Aarhus og København, at SF har mistet vælgere siden jubelvalget for partiet i 2007.

SF går dog ikke mandatmæssigt tilbage i forhold til sidste måned. Det tabte mandat i Østjylland går i stedet til Københavns Storkreds, hvor SF siden juni måned kun har stået til et enkelt mandat.

Med udsigt til to mandater i København kan udenrigsminister Villy Søvndal gøre sig forhåbninger om et genvalg. Han hænger i en tynd tråd, hvis SF kun får et mandat i hovedstaden. Her vurderes miljøminister Ida Auken at stå stærkest af de to.

S genvinder mandat i Nordjylland
Ud over forskydningerne hos SF, så viser prognosen også, at Socialdemokratiet genvinder et mandat i Nordjylland, så partiet nu kun står til at miste et af sine seks nordjyske folketingsmedlemmer.

Det betyder, at transportordfører Rasmus Prehn (S) lige nu står til genvalg igen. S har erobret mandatet i Nordjylland fra Enhedslisten, hvor Peder Hvelplund (EL) ikke længere står til at blive valgt. Han er nummer to på Enhedslistens partiliste i Nordjylland efter det nuværende folketingsmedlem Stine Brix.

Se hele prognosen her (Kræver abonnement)

Forrige artikel Boligselskaber bruger ikke lov mod problemlejere Boligselskaber bruger ikke lov mod problemlejere Næste artikel EL: Prisloft på medicin løser regeringens tandpine EL: Prisloft på medicin løser regeringens tandpine