Konservative får ny pressechef

UDSKIFTNING: Morten Scheelsbeck bliver ny pressechef hos Konservative, mens Simon Merrild Lyngsø fastansættes som afdelingschef. Den hidtidige presseansvarlige, Angela Brink, stopper efter kun tre måneder.

Der skiftes atter ud i den konservative pressetjeneste efter partiets optagelse i regeringen.

Den 33-årige Morten Scheelsbeck bliver ny pressechef med øjeblikkelig virkning. Han er uddannet journalist og har de sidste fire år arbejdet i den konservative pressetjeneste.

Morten Scheelsbeck er ud af en kernekonservativ familie, hvor faren, Kurt Scheelsbeck, sidder i byrådet i Høje Taastrup. Det samme gør søsteren Merete. Morten Scheelsbeck sidder selv i byrådet i Solrød.

Den nye pressechef er opmærksom på, at det kan kræve en særlig indsats at skabe opmærksomhed om et partis egne standpunkter, når partiet er indtrådt i en regering: 

”Derfor er det vigtigt at sikre konservativ synlighed i dagspressen, og vi skal selvfølgelig stadig arbejde på at markere os, selvom vi er gået i regering,” udtaler Scheelsbeck, der glæder sig til jobbet.

Morten Scheelsbeck har indtil nu mest været kendt i medierne, fordi han før valget i 2015 blev beskyldt for at forsøge at plante en negativ historie i Ekstra Bladet om den nu afdøde forfatter Mads Holger. Han var på det tidspunkt en kontroversiel konservativ folketingskandidat.

Scheelsbeck ønskede hverken dengang eller i dag at kommentere sagen, som han anser for lukket.

Afbrudt samarbejde
Den hidtidige presseansvarlige, Angela Brink, fik kun en lynvisit på Christiansborg og stopper efter kun tre måneder.

I meddelelsen fra partiet hedder det, at partiet og Angela Brink er blevet enige om at afslutte samarbejdet, efter Konservative er indtrådt i regering.

Selv siger Angela Brink:
”Jeg kan ikke se mig selv i den nye organisation, men jeg er blevet glad for partiet og beholder mit medlemskab. Jeg genoptager mit virke som blogger på Jyllands-Posten fra i morgen.”

Udover Morten Scheelsbeck fastansættes den kun 28-årige Simon Merrild Lyngsø som afdelingschef for Politik, Udvikling og Kommunikation, en stilling han har fungeret i siden september. Simon Merrild Lyngsø har arbejdet for Konservative siden 2014.

Med Morten Scheelsbeck får Konservative sin tredje pressechef/presseansvarlige på kun et halvt år. Udskiftningsbølgen startede, da veteranen Benny Damsgaard blev fjernet som pressechef i slutningen af maj.

 

Rettelse februar 2021: En sætning i artiklen er slettet, da den var upræcis og kunne misforstås.

Forrige artikel Bertel Haarder skal være generalkonsul i grænselandet Bertel Haarder skal være generalkonsul i grænselandet Næste artikel 1. december: Flemming Møller Mortensen 1. december: Flemming Møller Mortensen