Overlæge: Klart signal om bivirkninger

 Jesper Mehlsen, overlæge og leder af Synkopecentret under høring i Folketinget.

HPV-vaccine: Noget tyder på en sammenhæng mellem bivirkninger og HPV-vaccinationen, mener overlæge Jesper Mehlsen fra Synkopecentret. Men sammenhængen kræver mere viden.

”Er der bivirkninger ved HPV-vaccinen? Det ved vi ikke, men vi mener, der er et klart signal.”

Sådan sagde Jesper Mehlsen, overlæge og leder af Synkopecentret, ved en høring torsdag eftermiddag i Sundhedsministeriet.

Han påpegede dog samtidig, at man endnu ikke med sikkerhed ved, at bivirkningerne kommer som konsekvens af vaccinationen. Før man gør det, skal der mere forskning til, pointerer han. 

Synkopecentret har modtaget 692 af de kvinder, der har oplevet bivirkningerne, og Jesper Mehlsen forklarede ved høringen, hvad flere af kvinderne oplevede af bivirkninger.

To tredjedele af patienterne er blandt andet mere fysisk aktive end resten af befolkningen, og han mener derfor, at det er nærliggende at undersøge, hvorvidt fysisk aktive kvinder og bivirkninger ved HPV-vaccination hænger sammen.

En undersøgelse foretaget af Det Europæiske Medicinagentur, EMA, har konkluderet, at der ikke er sammenhæng mellem bivirkningerne hos pigerne og vaccinationen mod livmoderhalskræft.

Se et uddrag af oplægget ovenfor.

Forrige artikel Alternativet om eget medicinsk cannabis forslag: Ikke den mest heldige proces Alternativet om eget medicinsk cannabis forslag: Ikke den mest heldige proces Næste artikel Spørgetime: Kassetænkning om glukose-sensorer Spørgetime: Kassetænkning om glukose-sensorer
Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

En kommissionformand, en KL-direktør og en lægeformand vurderer regeringens forslag til en sundhedsreform. Bliver de kommunale medlemmer af de nye sundhedsråd mast af regionerne? Og er flytningen af to store kommunale sundhedsopgaver et af de dårligste tiltag i reformforslaget? Lyt til ret forskellige svar i denne udgave af Politisk Stuegang.