Elbæk danner nyt parti

PARTISTIFTER: Tidligere kulturminister Uffe Elbæk danner et nyt parti, som får navnet Alternativet. Det oplyser han i en pressemeddelelse.

Alternativet.

Det er navnet på det parti, tidligere kulturminister Uffe Elbæk præsenterede onsdag formiddag. Dermed er to måneders løsgængeri ovre for det tidligere radikale folketingsmedlem. 

I en pressemeddelelse fremgår det, at Elbæks nye, grønne parti vil arbejde for en bæredygtig omstilling af Danmark, og at målet er større livskvalitet for borgerne, samtidig med at forbruget af knappe naturressourcer begrænses.

"Hvis vi ønsker, at vores børn og børnebørn skal have de samme chancer, som vi har haft, kan vi ikke blive ved med at vende det blinde øje til. Vi er som samfund ikke bare på vej hen til kanten, men på vej ud over den, når det gælder vores forbrug af jordens begrænsede ressourcer," siger Uffe Elbæk i pressemeddelelsen.

Bag det nye parti står udover Uffe Elbæk også Josephine Fock, sekretariatschef i OAO, Offentligt Ansattes Organisationer, og Torsten Gejl, direktør for virksomheden OCN.

Uffe Elbæk blev medlem af Folketinget i 2011 og samtidig kulturminister i regeringen Helle Thorning-Schmidt. I december 2012 trak han sig som kulturminister som følge af beskyldninger om sammenblanding af interesser. Rigsrevisionen frikendte ham i marts 2013 for at have været inhabil.

I september meldte han sig ud af Radikale med den begrundelse, at han ønskede sig større frihed til at handle og ytre sig.


Se partiets præsentationsvideo:

<iframe width="450" height="315" src="//www.youtube.com/embed/YExNcFR8RqE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Forrige artikel Holstein: Løkke blev den store vinder Holstein: Løkke blev den store vinder Næste artikel Presseskik på vej for brug af exitpolls