Ulovlige pesticider beslaglagt ved grænsekontrol

PESTICIDER: SKAT har beslaglagt 200 liter kræftfremkaldende sprøjtemidler på en rutinemæssig grænsekontrol i Gedser havn. En dansk landmand er meldt til politiet.

200 liter ulovlige sprøjtemidler på en polsk lastvogn. Det var, hvad SKAT fandt på en rutinemæssig grænsekontrol i Gedser havn. Angiveligt var sprøjtemidlerne på vej til en dansk landmand, som nu er meldt til politiet.

”Det er store mængder, der er fundet i kontrollen, og det er helt uacceptabelt. Der er en god grund til, at vi har forbudt en række pesticider i Danmark, fordi de skader vores miljø og sundhed. Og lige netop i det her tilfælde er det beslaglagte sprøjtemiddel altså kræftfremkaldende. Danskerne skal være trygge ved deres fødevarer, og med denne politianmeldelse sender vi et entydigt signal om, at vi ikke tolererer ulovlig import og brug af sprøjtemidler,” siger miljøminister Karen Ellemann (V) i en pressemeddelelse.

Siden 2009 har Miljøstyrelsen, Plantedirektoratet og SKAT haft et øget samarbejdet for at skærpe kontrollen med ulovlige pesticider. Ifølge Karen Ellemann har det intensiverede samarbejde mellem myndighederne også skærpet toldernes opmærksomhed på de ulovlige pesticider:

Login