Skrappere krav til sprøjtemidler på golfbaner

KORT NYT: Golfklubber får skrappere krav til brug af sprøjtemidler på banerne. Miljøminister Ida Auken (SF) er på vej med skærpede regler.

I en pressemeddelelse fra Miljøministeriet fremgår det, at nye regler betyder, at der fremover bliver sat et loft for, hvor meget golfbanerne må belaste den enkelte golfbane med sprøjtemidler. Klubberne skal fremover indberette deres årlige forbrug af sprøjtemidler til Miljøstyrelsen, og styrelsen vil kontrollere, at de nye regler overholdes. Det er nogle af elementerne i en ny bekendtgørelse, som sendes i høring i dag (18. september). 

"De nye regler øger beskyttelsen af vores grundvand og natur, samtidig med at det fortsat vil være muligt for golfbanerne at have en god banekvalitet. Det er en god løsning, vi har fundet for alle parter. Allerhelst ser jeg, at der slet ikke bliver brugt sprøjtemidler på de danske golfbaner. Men vi kan forstå, at det er en forudsætning for at kunne drive en golfklub, at man indimellem sprøjter på banerne for eksempel for at bekæmpe visse insekter og svampesygdomme," siger Ida Auken i pressemeddelelsen. 

De nye regler går ud på at begrænse brugen af sprøjtemidler mest muligt. Ikke bare i tons, men særligt i giftighed. Det skal ske ved hjælp af et pointsystem baseret på de enkelte sprøjtemidlers sundheds- og miljømæssige egenskaber. Der bliver med andre ord sat et loft for den maksimale belastning af sprøjtemidler på den enkelte golfbane. Banerne kan selv sammensætte deres sprøjteplan for deres baner, så de er tilpasset de skadevoldere, de har problemer med. Men de skal gøre det på en måde, så de kan holde sig under belastningsloftet.

Login