Region Hovedstaden kræver bæredygtigt hospitalsbyggeri

KORT NYT: Region Hovedstaden stiller skrappe energi- og miljøkrav i forbindelse med det kommende om- og nybyggeri af hospitalerne i regionen. Der skal fokuseres på bæredygtighed i alle faser af byggeriet, uden at budgetterne bliver overskredet, lyder det fra Regionen.

Når Region Hovedstaden i de kommende år skal i gang med en om- og nybygning af regionens hospitaler for i alt. 13 mia. kr., skal det ske på en måde, der skåner miljøet og ikke fører til energifrås under og efter byggeriet. Det har politikerne i Miljø- og Klimaudvalget i Region Hovedstaden besluttet.

"Hensyn til miljø og klima er meget vigtigt i regionens kommende hospitalsbyggerier. Derfor stiller vi skrappe krav til tilbudsgiverne om at beregne og dokumentere, hvordan de vil leve op til forventningerne," udtaler Lars Gaardhøj (S), formand for Miljø- og Klimaudvalget, i den udsendte pressemeddelelse.

Politikerne har derfor vedtaget en række miljøkrav inden for tre fokusområder, der blandt andet omhandler energiforbrug, udledning af drivhusgasser, vandforbrug og miljø- og klimapåvirkning samt vedtaget fem kriterier, som tilbudsgiverne også bliver målt på, når det skal afgøres, hvem der vinder udbuddet.

Login