Regeringens byudspil har spændende tiltag, men der mangler en sammenhængende plan

Der er mange spændende og perspektivrige tiltag i regeringens udspil, men jeg savner en klar rød tråd og en sammenhængende plan. Jeg håber, at udredningsarbejdet og den kommende landsplanredegørelse kan danne grundlag for det, skriver Ellen Højgaard Jensen.

I sidste uge lancerede regeringen to spændende udspil, der vi få stor betydning for fremtidens danmarkskort. Det ene hedder: 'Tættere på – grønnere byer og en hovedstad i udvikling'. I det udspil var der mange forskellige forslag af vidt forskellig karakter. En hel del af dem udspringer, så vidt jeg kan se, af den igangværende planlovsevaluering.

Det gælder blandt andet forslaget om at man gennem planloven skal kunne planlægge for biodiversitet, biofaktor og midlertidige byhaver. Det er forslag, der svarer på manges behov, og det kan helt sikkert skabe bedre byer og byrum og en større forståelse for naturen blandt byboerne.

Det er gode takter, som vi i Byplanlaboratoriet har talt varmt for, og jeg håber, at forslagene finder vej til den endelige planlovsevaluering. Grønne og levende byer og bymiljøer kan vi kun bakke op om. Også at der lægges op til at klimaet kan indskrives i lokalplanernes formålsparagraf.

Login